Ev Sahibi Şehir: Torino


Ve beklenen haber geldi.  

Eurovision Şarkı Yarışması 2022 nerede yapılacak?

Günlerdir hatta aylardır merakla beklenen bu sorunun yanıtı belli oldu.

Yarışmanın resmi websitesinde yer alan bilgilere göre, 2022'deki Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapacak şehir Tornio.Ayrıca yarışma 10 Mayıs 2022, 12 Mayıs 2022 ve 14 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek.

Torino, İtalya'nın kuzeybatı kesiminde yer alıyor. Fransa ve İsviçre sınırlarına  yakın. Şehire uçak, otobüs ve tren ile ulaşılabiliyor.

Kuzey İtalya'daki önemli iş ve kültür merkezlerinden biri olan Torino, 1861'den 1865'e kadar İtalya Krallığı'nın ilk başkentiydi.

Yarışma Pala Alpitour Arena'dan canlı olarak yayınlanacak.   Pala Alpitour arena, 12.350 kişilik oturma kapasitesine sahip ve İtalya'nın en büyük kapalı spor salonu olarak kabul edilmekte. Ayrıca yüksek kapasiteli konserler için en çok rezerve edilen mekanlarından biri.Arena, 2006 Kış Olimpiyatları sırasındaki buz hokeyi turnuvaları da dahil olmak üzere, çok sayıda konser ve spor etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Yarışmaya katılmak isteyen ülke sayısı 34. Bu ülkelerin isimleri ise şöyle:

Arnavutluk, Avusturalya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Malta, Montenegro, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovenya İspanya, İsveç, İsviçre ve Ukrayna...

Video için tıklayınız: Torino 2022 - Turin 2022

 





 

Comments