ESC 2022 Radyo Ödülleri Verildi

2022 yılında 66. kez gerçekleşen yarışma tamamlandı fakat yarışma ile ilgili yorumlar devan ediyor. 
2022 yılındaki yarışma Ukrayna'nın zaferi ile sonuçlandmsaının ardından yarışmanın yankıları sürmeye devam ediyor.

Her yıl gelenek haline gelen ESC Radyo Ödülleri'nin 2022 versiyonu geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Bir haftalık olan oylama ise internet üzerinden gerçekleti.  Oylamaya müzikseverler, yarışmanın yakın takipçileri ile sanatçıların hayranları yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

Yoğun katılımın gerçekleştiği ve her yıl 4 kategoride verilen bu ödüller yeni sahipleri ile buluştu. 

Oylama sonucunda 4 ödülün ikisi (en iyi şarkı ve en iyi erkek vokal) bu yıl İngiltere ya da Birleşik Krallık'a gitti. En iyi kadın vokal ödülü İspanya'ya , en iyi grup ödülü ise Norveç'e gitti.

İNGİLTERE BİRİNCİ, BULGARİSTAN SONUNCU

En iyi şarkı Space Man adlı şarkıya verildi. Oy oranı ise yüzde 12 civarında. İngiltere ise bu dalda 3. kez ödülü almanın keyfini çıkardı. En iyi şarkı sıralamasında İsveç ikinci, İtalya ise üçüncü oldu. Bulgaristan'ın 2022 yılındaki şarkısı ise en az beğenilen şarkı oldu.

İSPANYA BİRİNCİ, KARADAĞ SONUNCU

Ödüllerin bir diğer kategorisi ise En İyi Kadın Vokal. Bu yılın kazananı ise benim 1. İspanya temsilcisi olan Channel. Yüzde 20'lik gibi büyük bir oy aldı. En iyi kadın vokal sıralamasında İsveç ikinci, Sırbistan ise üçüncü oldu. Karadağ'ın 2022 yılındaki şarkısı ise en az tercih edilen isim oldu.

İNGİLTERE BİRİNCİ, İSRAİL SONUNCU

En iyi erkek vokal ödülüne ise İngiltere ya da Birleşik Krallık temsilcisi olan Sam Ryder'a verildi. Oy oranları ise yüzde 35'ün üzerinde. Yani oyların 1/3'den fazlasını aldı. Bu kategoride Polonya ikinci, Estonya ise üçüncü oldu. İsrail'in 2022 yılındaki şarkısı ise en az tercih edilen isim oldu.

NORVEÇ BİRİNCİ, BULGARİSTAN SONUNCU

En iyi grup ödülündeki oylamasında ise 14 ülke yarıştı. Bu yıl ise en iyi grup sıradışı dans ve kostümleri ile dikkat çeken Norveç oldu. Oy oranları ise yüzde 16 civarında En iyi grup sıralamasında Finlandiya ikinci, 2022 yılı kazananı Ukrayna ise üçüncü oldu. Bulgaristan'ın 2022 yılındaki şarkısı ise en az tercih edilen isim oldu.

Kaynak: ESC Radyo

ESC 2022 Radyo Ödülleri 



Comments