Arnavutluk Çalışmalara Başladı

2019 yılının kazananının belli olmasından kısa bir süre sonra Arnavutluk'tan hazırlıkların başladığına dair bir açıklama geldi.

Arnavutluk yayın kuruluşu yaptığı açıklamada 2019 yılının temsilcisi Jonida Maliqi'nin performansını beğendiğini duyurdu ve 2020 yılında kimin temsilci olacağının belirleneceği yarışmanın duyurusunun yaptığı iddia ediliyor.

Düzenlenen yarışma ise genellikle Aralık ayının son haftasında gerçekleşiyor ve Arnavutluk 2004 yılından bugüne kadar Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacağı sanatçıyı bu yarışma ile belirliyor. Bu karar ise ülkenin 2004 yılında yakaladığı başarının ardından devam ettiriliyor.

2020 yılında ülkeyi kimin temsil edeceğinin nasıl belirleneceği ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Fakat başvurular yayınlanan video ile başladı. Ülkenin 2020 yılı için nasıl bir yol haritası izleyeceği şimdiden merak konusu oldu bile.

Jonida Maliqi, "Ktheju Tokës" adlı şarkısıyla Arnavutluk'un 2019 temsilcisiydi. Yarı finali geçip finalde yarıştı ve 17. Sırada 90 puan ile yarışmayı tamamladı.

Öte yandan sanatçı Eurovisionworld ile röportajında ​​ 57.Këngës Festivali'nde yer almak istemediğini itiraf etmişti.

Comments