Çekişmeli Bir Yarı Final Oldu

Eurovision Şarkı Yarışması'nda bir ilk yaşandı ve ilk kez ikinci yarı finalde iddialı ülkeler finale kalabilmek adına kıyasıya yarıştılar. 18 ülkenin yer aldığı performansta tüm performanslar ayakta alkışlanır nitelikte idi.

Yarışmada yine ses konusunda sorun yaşandı.  İkinci yarı finale kalan ülkeler Makedonya, Hollanda , Arnavutluk, İsveç, Rusya , Azerbaycan , Danimarka, Norveç , İsviçre ve Malta olarak açıklandı. Aslında bu sonuçlara pek şaşırmadım. İskandinav ülkelerinin tümünün yer aldığı yarı finalde tümünün finale kalması ise dikkat çeken bir özellikti.

Ayrıca ayakta alkışlanır bir durum da yaşandı. Özel gereksinimli çocuklardan oluşan müzik grubu ise ses ve performansları ile izleyenleri büyüledi. Performans sonrasında ise herkes tarafından ayakta alkışlandı.

Anketlerin yine yanılmadığı bir yarı finale şahitlik edildiğini de belirtmek istiyorum. Acaba bu anketler büyük final için doğru çıkacak mı? Çıkacak ise final 2020'de Hollanda da olacak.

Eurovision Şarkı Yarışması Genel Müdürü Jon Ola Sand twitter hesabı üzerinden 2. yarı final ile ilgili bir paylaşım yaptı. 10 ve 11. sırada yarışmayı tamamlayan ülkeler arasında 1 puan fark olduğunu belirten Sand, "İlk yarı finalde ise bu fark 2 puan idi." dedi. Sand, sms oylaması ile ulusal juri üyelerinin çok yakın benzerliklerinin olduğunu da ifade etti.


Comments