Daimi Katılımcı Ülkeler ve İsrail Son Provalarını Yaptı

Büyük final gecesine saatler kala çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Yarışma ev sahibi ve 5 daimi ülke Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ile İngiltere son provalarını yaptılar. Son provaların ardından bazı değişimler yaşandı. Ayrıca yarışmanın websitesinde yer alan ankette yine sıralamalar değişti.

İsrail yaptığı son provada yine şıklığını ve sadeliğin ortaya koydu.  Ayrıca sanatçının sesi de vokallerin sesleri de harika. Performans sırasında arka ekranda kullanılan kelimelerde değişikliğe gidildi.  Bilirkişilere göre ülke bu yıl sıralamada ilk 20 sırada yer alacak.

Bu yıl en çok dikkat çeken ülkelerden biri Fransa'da son provasını yaptı. Provalardaki performansı ile dikkat çeken ülke websitesinde yer alan ankette yükselişe geçmiş durumda. Sahnede "tüm insanlar eşit, ayrımcılık yapmayın"mesajını veren genç şarkıcının taktığı peruk ise dikkat çekiyor. Fransa sanıyorum bu yıl ilk 10 ya da ilk 5'te yarışmayı tamamlayabilir.

Eğlenceli ve festival havasını sahnede yaşayan ve yaşatan ülke İspanya da son provasını gerçekleştirdi. Tamaman enerjik bir performans. Bu avantaj mı yoksa dezavantaj olacak bekleyip göreceğiz. Bilirkişiler bu yıl İspanya'nın yarışı ilk 20 sırada bitirmesini öngörüyorlar.

İtalya da ikinci kez sahneye çıkarak provasını yaptı. Kamera açıları, grafikler ile sanatçının kıyafetinde değişiklik yapıldı. Ayrıca dev ekranda kullanılan yazılar da değiştirildi. Bu yıl iddialı olan İtalya bence ilk 10'da yarışmayı tamamlar.

İngiltere yaptığı son provada bana daha enerjik geldi. Sahneye sanki daha çok alışmış gibi. Şovunda bir değişiklik olmayan sanatçının rahatlığı ise dikkat çekiyor. Bilirkişiler ülkenin yarışı ilk 20 sırada bir yerde tamamlayacağını belirtiyor.

Bu yıl yorumcular ve bilirkişler tarafından en az beğenilen ülke Almanya oldu. Yapılan yorumlardan bunu anlıyorum. Hatta ülkenin son 6 sırada yer alacağını tahmin ediyorlar. İlk provaya kıyasla ışıkların biraz değiştiği ve parıltılı görseller tercih edildiği görüldü.

Meraklısına:

https://www.youtube.com/watch?v=R7Su8Ted9rw



Not: Fotoğraflar yarışmanın web sitesinden alınmıştır.


Comments