Favori ülkelerden biri sahnede....

Tel Aviv'de yarı finallere sayılı günler kala çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde ilk yarı finalde yarışacak ülkeler kostümlü şovlarını tamamladıktan sonra sıra ikinci ve son yarı finallerde yarışacaklara geldi.  

6 Mayıs'ta gerçekleşen provalarda ilk kez favori ülkelerde yer alan İsviçre'de sahne aldı. Ben genç sanatçının enerjisi ve de sahne şovunu sevdim. Yazdıklarımdan da anlaşılayacağı üzere sanıyorum TOP 5 listemde yer alan ülkelerden biri İsviçre... Sözü daha çok uzatmadan ülkelerin sahne şovları ile ilgili size detayları aktarmak istiyorum.

İlk sahne alan ülke Ermenistan oldu. Srbuk adlı şarkıcı siyah mini bir elbise ile performansını gerçekleştirdi. Ayrıca tüm kamera operatörlerinin kullanıldığı şovda LED ekrandan aktarılan görseller ise adeta izleyeni farklı bir mekanda olduğunu hissettiriyor.

İkinci sırada sahneye çıkan ise İrlanda oldu. Sarah MC Ternan adlı kadın sanatçı performansında kırmızı rengi ağırlıklı olarak kullanıyor. LED ekranın etkili bir şekilde kullanıldığı şovda görseller retro tarzında.

Litvanya da ilk sahne deneyimini 6 Mayıs tarihinde yaşadı. Carousel adlı müzik grubu düşük tempo bir şarkısı ile ülkesini temsil ediyor ve LED ekranda ağırlıklı olarak Ay sembolünü kullanıyor.

İsviçre Temsilcisi Luca Hanni
Ve favori ülkelerdne biri olan İsviçre'de ilk sahne şovu için kamera karşısına geçti. Luca Hanni adlı genç şarkıcıya kırmızı kostümleriyle dansçılar eşlik ediyor. Bir an olsun bile sahnede yerinde duramayan sanatçının siyah düz bir kostüm giydiği kameralara yansıdı. 

Moldovya'yı bu yıl beyaz ve tülden oluşan elbisesi ile Anna Odobescu temsil ediyor. Sahne şovunda sadeliği tercih eden genç sanatçı sahneye bir de kum sanatıyla ilgili sanatçı taşıyarak şovunu iddialı hale getiriyor.

Ester Peony bu yıl Romanya'yı yarışmada temsil ediyor. Siyah elbisesini beyaz yaka ve siyah botlarla şekillendiren sanatçı şovunda ateş sembolünü ağırlıklı olarak kullanıyor. 

Ve Danimarka... Danimarka bu yıl yarışmaya farklı bir konsept taşıdı. Sahneye dev bir sandalye kurdurulan şovda 5 kişiden oluşan grup şarkı söylüyor.

Avusturya da bu yıl yarışmada. PÆNDA göz kamaştırıc bir sahne şovu hazırladı. Şovunda pırıltıları ağırlıklı bir şekilde kullanan sanatçının mavi renk saçları ise dikkat çekiyor.

İsveç'i bu yıl John Lundvik adlı şarkıcı temsil ediyor. LED ekranda ağrılıklı olarak sarı ve altın tonlarının kullanıldığı şovda sanatçıya dört tane kadın vokal eşlik ediyor.



Merkalısına:


Fotoğraf albümü:

https://eurovision.tv/gallery/this-was-day-3-of-first-rehearsals 

İlk gün prova videoları - 6 Mayıs (Kaynak: Eurovision Resmi Websitesi)
https://www.youtube.com/watch?v=rhkHLk3nGzE 



Not: Fotoğraflar yarışmanın web sitesinden alınmıştır.

Comments