Herkes Eşittir , Farklılıkları Kabul Edin

Tüm dünyanın merakla beklediği Eurovision Şarkı Yarışması başladı. 64'üncü kez düzenlenen yarışmanın açılışında "Tüm insanlar eşit, farklılıkları kabul edin" mesajı verildi. Güzel ve ayakta alkışlanacak bir mesajdı. Ama bir o kadar da ev sahibi ülkenin dünyaya verdiği mesaj ile zıtlık taşıyor olsada...

Detaylar şöyle... 

Yarışmanın bu yılki tanıtım filmi güzel mesajlar içeriyor. Aşırı kilolu bir kız çocuğunun görüntüsü ile başlayan filmde hayaller ön plana çıkıyor. Dana International'ın 1998 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanmasını izleyen küçük kız dans etmek istiyor. Bunu başarmak için çalışan fakat kilosundan dolayı arkadaşları tarafından benimseyen minik kız ise katıldığı bir yarışmada birincilik kazanıp mutlu oluyor.

Ardından 2018 yılına geçilen videoda Neta'nın zaferi ve "Teşekkürler Avrupa. Farklılıkları kabul ettiniz" sözleri hatırlattıldı.

Ardından ise yarışmanın sloganı ile devam eden videoda yarışma salonunun görüntüsü gösterdildi. Sonra da SHOW TIME denildi.

Yarışmanın açılışı geçen yılın birincisi Neta tarafından yapıldı. Dikkat çeken kostüm ve ışıltılı bir makyaj ile hayranlarının karşısına çıkan Neta kendisine birincilik getiren şarkı olan TOY'u seslendirdi. Müziğin alt yapısının değiştiği biraz da yöresel ezgilerin şarkıya eklenmesi dikkat çekti. Genç ve sıradışı sanatçıya sahnede hem erkek hem de kadın dansçılar eşlik etti. 

Fotoğraf: Thomas Hanses / EBU


Meraklısına:
https://www.youtube.com/watch?v=LWZy0hikxVg

Comments