İkinci Yarı Final Heyecanı Bu Akşam


18 ülkenin yarışacağı ikinci yarı final bu akşam gerçekleşecek. Yarışmada favori gösterilen ülkelerin yer alacağı yarı finalde ülkeler ilk 10'a girebilmek adına kıyasıya yarışacak.... 

Tüm hazırlıklar hız kesmeden devam ederken sanatçılar için heyecan dorukta olsa gerek. Sadece sanatçılar değil izleyenlerde merakla ne izleyeceğini bekliyor. Şu sıralar herkes bu soruyu soruyor?  


"Acaba yarı finali hangi ülkeler geçecek?" Bu soruya yarışmanın web sitesinde yer alan anket ile yanıt vermek istiyorum. 

Anketlere göre ikinci yarı finalin lideri İsveç var. Her yıl yaptığı şov ve kullandıkları görseller ile dikkati çeken ülke şovunda ağrılıklı olarak sarı ve altın tonları kullanılıyor.Şovda sanatçıya dört tane kadın vokal eşlik ediyor. Rahat, çekici ve enerjik olan sanatçının finale kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bence de kalmalı. Hatta birinci bile olabilir. Gerçi ilk beş sırada yer alacağı kesin.

Rusya bu yarı finalin ikinci favori ülkesi. İddialı bir görsel şov hazırlayan sanatçının vokalleri de sanatçı kadar iddialı. Daha az karmaşa sahne şovunda mevcut. Bakalım yapılan bu değişimler sanatçıya birinciliği kazandırabilecek mi?  Bana sorarsanız ülke belkide üçüncü sırada yarışmayı tamamlayabilir. Çünkü Hollanda ile İşviçre bu yıl oldukça iddialı. 

 Azerbaycan bu yıl ankette üçüncü sırada.Eurovision Şarkı Yarışması'nda sürekli olarak yükselişte olan bir ülke Azerbaycan her zaman titizlikle bu yarışmaya hazırlanıp elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bazen zorlu yarı finallerden çıkarken bazen ise elenebiliyor. 
Fakat bu yıl Azerbaycan çok iddialı. Özellikle de sahne şovu çok dikkat çekiyor. Bu sebeble yarışmanın resmi web sitesinde yer alan ankette yükselişe geçti. Sanıyorum Azerbaycan bu yıl ilk 5'te yer alacak.
Sahne şovuna gelince günümüz teknolojisi çok iyi kullanılıyor. Sahnede şarkıcıya robotlar eşlik ediyor. Şarkı ile bütünleşen LED ekrandaki görseller de sade ve yerinde kullanılıyor. Vokaller ile birleşen performans ise harika bir sunumu ortaya çıkarıyor. 

Bence bu yıl bu yarışmada ben de varım bir diğer ülke Azerbaycan. 


Anketlere göre yarı finali geçmesi beklenen diğer ülkeler Hollanda, İsviçre, Malta, Kuzey Makedonya, Norveç, Ermenistan ve Danimarka.

Benim tahminlerime göre ise bu akşam final bileti alacak ülkeler şöyle:


Hollanda, İsveç, Rusya, Azerbaycan, İsviçre, Malta, Kuzey Makedonya, Norveç, Ermenistan ve Arnavutluk ...



Bu akşamki yarı finalin açılışını ise Shalva Band "Million Dreams" şarkısı ile yapacak.




Not: Fotoğraflar yarışmanın web sitesinden alınmıştır.

Comments