İlk Provalar Tamamlandı

2. yarı finalde yarışacak olan ülkeler 7 Mayıs'ta sahne aldılar ve kostümlü provalarını yaptılar. 7 Mayıs tarihli provada favori ülkeler arasında gösterilen Hollanda ile Rusya sahne aldı.

Yarışma ile ilgili yapılan anketlerde ilk sırada yer alan Hollanda liderlerini yakın takipcisi Rusya'ya kaptırıp kaptırmayacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak. Ancak her iki ülke temsilcisinin ilk prova görüntüleri ise izlenme rekorları kırıyor. 


2. yarı finalin ikinci yarısında yarışacak ülkelerin ilk kostümlü provalarından detaylar ise şöyle.... 



Hırvatistan'ı bu yıl Roko adlı şarkıcı temsil ediyor. Klipte kullanılan melek kanatları sahneye de taşınmış durumda. Genç şarkıcı şovuna yerde yatarak başlarken, LED ekranda kullanılan görseller adete şarkıyla bütünleşmiş durumda. 

Ve bu yılın en renkli şovuna sahneye koyan Malta'da ilk provasını yaptı. LED ekranlar nedeniyle çok sayıda kamera çalışığı performansın başının kaçırılmaması gerekiyor.


Litvanya'yı bu yıl Jurij Velenko temsil ediyor. Siyah bir kıyafetin tercih edildiği performansta LED ekranda altın rengi tonları kullanılıyor.

Rusya Temsilcisi Sergey Lazarev







Ve bu yılın merakla beklenen performanslarından biri olan Rusya'da görücüye çıktı. Geçtiğimiz yıllarda yarışmaya katılan Sergey Lazarev yine LED ekranı etkili bir şekilde kullanıyor. Bir önceki performansında siyahı tercih eden sanatçı bu kez beyazı tercih ediyor. Ayrıca doğal afet görselleri yine sahnede boy gösteriyor.


Arnavutluk'u bu yıl Jonida Maliqi temsil ediyor. Performansta dikkat çeken detay ise sahnenin sürekli değişmesi. Altın rengi ve siyah yine sahnede hakim.


Norveç bu yıl Keiino adlı grup ile temsil ediliyor. Siyah rengin kostümlere yansıdığı performansta animasyonların kullanılıyor. Ayrıca performansın sonuna doğru sahneyi duman kaplıyor.

Hollanda Temsilcisi Duncan Laurence

Hollanda bu yıl yarışmayı kazanacağı gözüyle bakılmakta  ve anketlerde ilk sıra yer alıyor. Performansına sahne ortasında piyano çalarak başlayan genç şarkıcının arkasındaki dev ekranda gökyüzü görseli yansıtılıyor. Yüz ifadeleri ve mimikler ise şarkı ile bütünleşiyor. 




Tamara Todevska bu yıl Makedonya'yı temsil eden kadın vokal. Sahneye yeşil renk bir elbise ile çıkan şarkıcı da diğer şarkıcılar gibi LED ekranı kullanmakta. Ekrana yansıtılan siyah ve beyaz insan portreleri performansa farklı bir hava katıyor.


Azerbaycan Temsilcisi - Chingiz
Azerbaycan bu yıl Chingiz adlı erkek vokal tarafından temsil ediliyor. Video klibinde iddialı olduğu gibi sahne performansında da genç sanatçının izlenmeye değer olduğunu düşünmekteyim. Çünkü sahne şovun sonuna doğru sahnede beliren görsel efekt görülmeye değer.





Merkalısına:


Fotoğraf albümü:

https://eurovision.tv/gallery/day-4-is-done-and-all-semi-finalists-have-completed-first-rehearsals

İlk gün prova videoları - 7 Mayıs (Kaynak: Eurovision Resmi Websitesi) 

https://www.youtube.com/watch?v=yQjwPGQR4iY

Not: Fotoğraflar yarışmanın web sitesinden alınmıştır.

Comments