Kazanan Mahmood

Fotoğraf: Billboard.it
Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali tamamlandı. Fakat etkileri devam ediyor. 

Hollanda'nın 44 yıl sonra kazanmasıyla tamamlanan yarışın ardından dijital platformlardaki veriler açıklandı. Sıralamda lider ise İtalya'nın temsilcisi Mahmood'a ait.

Finalinden kısa bir süre sonra açıklanan verilerde Mahmood, "Soldi" adlı şarksısı ile en popüler 36 sanatçı arasında Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail'deki itunes verilerinde lider. Spotify verilerine bakıldığında da Mahmood ise Yunanistan, İzlanda, İsrail ve Litvanya'da  en çok çalınan şarkılar arasında yer aldı.

Bu yılın yarışmada süpriz yapan ülkesi ise Norveç idi. Sebebi ise smslerden en yüksek puanı alması. Norveç'teki yayın ve dijital platformlarında ilk sırada yer alan “Spirit in the Sky” adlı şarkı Danimarka'nın iTunes'unda en çok satın alınan 2., İsveç ve İsviçre'de ise 3. sırada.

Bu yıl en sevdiğim performanslardan biri ise İsviçre’ye ait. Luca Hanni, “She got me” adlı şarkısıyla herkesi oturduğu yerden oymatmayı başardı ve bu şarkı ile birlikte İsviçre yarışmada “Bende varım” dedi. Global Digital Artist listesinde 85. sırada yer alan sanatçı dijital platformda da kendinden söz ettirdiyor. İsviçre'nin iTunes'unda bir numara olan sanatçı, kendi ülkesinin YouTube kanalında ise en çok izlenen video ünvanına sahip. Estonya ve Litvanya'da, şarkısı Spotify'ın en çok dinlenen 5 şarkı arasında yer alıyor. Aynı zamanda da Malta'nın Apple platformunda en çok dinlenen şarkılardan biri.

Yarışmayı ilk sıralarda tamamlayan diğer bir isim ise John Lundvik. Dijital platformdaki sıralamalara bakıldığı zaman ise en popüler beşinci Eurovision sanatçısı olarak karşımıza çıkıyor. İlk 100’ün dışında olmasına rağmen, Lundvik’in “Too Late For Love” ülkesinin iTunes’unda en çok satın alınan 2. Şarkı durumunda. Spotify'a bakıldığı zaman ise İzlanda, Litvanya ve Estonya'da ilk 10 sırada.

Comments