Provalarda 2. gün




Yarı finale sayılı günler kala 8 ülke daha 5 Mayıs tarihinde ilk kostümlü provlalarını gerçekleştirdiler.  İkinci  günde yine provalarda ışık, laser şov ve dev LED ekranlarda kullanılan görsel göz kamaştırdı diyebilirim. İkinci günde yine favori ülkeler sahne almadılar. En fazla dikkat çeken detaylar arasında bazı ülke temsilcilerinin bayraklarına ait renklerinin kostümlerine yansıtması idi.  Artık sanıyorum bayrak renkleri ile aynı renk kostüm giymesi gelenek hale gelmiş olsa gerek... Kelimeleri daha çok uzatmadan ikinci gün provalarının detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum.


Provaların ikinci gününde ilk sahne alan Belçika idi. Eliat adlı şarkıcıya sahnede dansçıları davul çalarak eşlik ederken LED ekranın aktif şekilde kullanıldığı görüntülerde yer aldı. Sanıyorum yarışmada artık görsel şova ağırlık vermek elzem olsa gerek... 
Genç sanatçı ayrıca Voice of Belgium'un 7. sezonuna katılmıştı.



Gürcistan bu yıl yarışmada Oto Nemsadze tarafından temsil ediliyor. Genç şarkıcıya 5 vokal sahnede eşlik ediyor. Sahne arkasına kurulan LED ekranda kullanılan görseller şarkı ile birlikte birleşince ortaya dramatik ve etkili bir sunum çıkıyor. 

Bu yılın sahne şovuyla dikkat çeken ülkelerden biri ise Avusturalya. Kate Miller-Heidke adlı şarkıcı opera tarzında bir şarkı seslendiriyor. Şovda dikkat çeken detaylardan birisi ise dansçıların ve sanatçının adeta havada uçması. LED ekran yine etkili bir şekilde bu şovda da kullanıldı.

İzlanda bu yıl yarışmada rock tarzında bir şarkı ile yer alıyor. Hatari adlı grubun şovunu izlerken aklıma Grinin 50 Tonu adlı film geldi. 

Victor Crone bu yıl Finlandiya adına yarışmada. Sade bir şovla izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanan genç şarkıcı şovdan çok şarkı sözleri ile mesaj vermek istiyor.

Ve yarışmanın en çok dikkat çeken isimlerden biri olan Portekiz'in temsilcisi Conan Osiris. Yeşil kıyafetiyle ve yüzüne takdığı maske ile dikkat çeken sanatçıya sahnede bir dansçı eşlik etmekte. Ayrıca LED ekranda ise kırmızı ağırlıklı olarak yer alıyor.

Katerina Duska ise bu yıl Yunanistan'ın temsilcisi. Genç şarkıcı sahnede maksimum sayıyı kullanıyor. Ayrıca eski Yunan kültürü esintilerini bu yıl yine ekranda izleyeceksiniz. Geçen yıl finalde yer alamayan Yunanistan'ın bu yıl yarı finali geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

San Marino ise bu yıl ikinci kez aynı isim tarafından yani Türk şarkıcı Serhat tarafından temsil ediliyor. Verdiği röportajında son kez yarışmaya katılacağını açıklayan sanatçı yarışmaya eğlenmek için geldiğini belirtti. 





Yunanistan Temsilcisi Katerina Duska
Avusturalya Temsilcisi Kate Miller - Heidke


Merkalısına:

Fotoğraf albümü:

https://eurovision.tv/gallery/day-2-of-eurovision-2019-rehearsals-is-done

2. gün prova videoları - 5 Mayıs (Kaynak: Eurovision Resmi Websitesi)
https://www.youtube.com/watch?v=YnFMKmYQgHU 


Not: Fotoğraflar yarışmanın web sitesinden alınmıştır.

Comments