Provalarda İlk Gün


Ve motor denildi ve ilk giyisili provalar Tel Aviv'de başladı...

Geçmiş yıllara bakılacak olursa bu yıl bir farklılık var. Geçtiğimiz yıllarda kostümlü provalar son provada yapılırken bu yıl ilk provadan itibaren kostümler giyilmeye başlandı. 
Bu durum gösteriyor ki bu iş ciddiye alınıyor. Sanıyorum ki ülkeler izleyicilerini önemsiyor ve her yıl olduğu gibi birincilik elde etmek isiyorlar. Bu durumda ise hem organizasyon şirketini hem de ülkeleri alkışlamak gerekiyor.. İlk gün kostümlü provadan detaylara geçelim sözü daha çok uzatmadan...

Provanın açılışını herkesin merakla ne giyeceğini beklediği Güney Kıbrıs temsilcisi Tamta yaptı. 4 erkek dansçı ile sahneye çıkan güzel şarkıcı İngilizce olarak bir şarkı seslendiriyor. Fiziği ile dikkat çeken sanatçı  performansı sırasında kostüm değiştiriyor.

Çek Cumhuriyeti bu yıl erkek bir şarkıcı tarafından temsil ediliyor. İlk yarı finalde 6'ıncı sırada yer alacak Lake Malawi provaya 2'inci sırada çıktı.  Enerjik olması ve sarı rengi kullanması sahnede dikkat çeken bir detay.

Darude ve Sebastian Rejman Finlandiya'nın bu yılki temsilcileri. İkiliye performansları sırasında bir kadın dansçı eşlik ederken, LED ekranı aktif olarak kullandığı ilk provada dikkat çekti.

Polonya bu yıl 4 kadın vokalden oluşan Tulia adlı grup tarafından temsil ediliyor. Performans sırasında grubun geleneksel kıyafetlerini de sergilediği görüntülere yansıdı.

 Zala Kralj & Gašper Šantl adlı ikili bu yıl Slovenya'yı temsil ediyor. İkilinni beyazı tercih etmesi ve LED ekrandan galaksiye ait görsellerin kullanması göze çarptı.

Yaşları 16 ile 21 arasında yer alan D-moll adlı grub bu yıl Montenegro'nun temsilcileri. Performansta hem solo hem de çoklu performanslar yer alırken, kıyafetlerde kırmızı ve beyaz renkler kullanıldığı dikkat çekti.

Yarışmaya 2 yıl önce katılan Macaristan adına katılan Joci Papai bu yıl yine sahnede. Kendi dilinde seslendirilen şarkıda LED ekranlarda şarkı sözleriyle ilgili görsellerin kullanıldığı ve adeta bir şov yapılmadığı detaylar arasında.

2002 doğumlu ve yarışmanın küçükleri arasında yer alan Zena bu yıl Beyaz Rusya adına yarışmada. Güney Kıbrıs temsilcisi Tamta'ya benzemesi ile dikkat çeken genç sanatçıya sahnede 2 erkek ve 2 kadın dansçı eşlik ediyor.

Yarışma tarihinde tek bir zaferi olan Sırbistan'ın bu yılki temsilcisi Nevena Bozovic. Siyah ve derin bacak dekoltesi ile sahneye çıkan genç sanatçı 2007 yılında da Eurovision Çocuk Yarışması'na katılarak 3'üncülük elde etmiştir. 



Tüm bu video paylaşımlarından sonra en fazla izlenen video ise Tamta'ya ait. Anlaşılan bu yıl Güney Kıbrıs yine yarışmada iddialı... 


Merkalısına:

Fotoğraf albümü:
https://eurovision.tv/gallery/eurovision-2019-day-one-first-rehearsals-review

İlk gün prova videoları - 4 Mayıs (Kaynak: Eurovision Resmi Websitesi)
https://www.youtube.com/watch?v=PF7W3Eo4_bc



Not: Fotoğraflar yarışmanın web sitesinden alınmıştır.

Comments