Yunanistan İlk Sırada

Beklenen gün geldi. 17 ülkenin yarışacağı bir yarı final bu akşam gerçekleşecek. İlk provalara baktığımız zaman teknik sorunlar var. Özellikle ses ve ışık konusunda. Umarım bir an evvel bu sorunlar giderilir ve bizler de kaliteli performanslar izleriz. 


Tüm hazırlıklar hız kesmeden devam ederken sanatçılar için heyecan dorukta olsa gerek. Sadece sanatçılar değil izleyenlerde merakla ne izleyeceğini bekliyor. Şu sıralar herkes bu soruyu soruyor?  
"Acaba yarı finali hangi ülkeler geçecek?" Bu soruya yarışmanın web sitesinde yer alan anket ile yanıt vermek istiyorum. 

Yunanistan temsilcisi Katherina Duska
Anketlere göre ilk yarı finalin lideri Yunanistan olacak. 
Geçen yıl yarı finali geçemeyen ülke bu yıl iddialı bir isim ile yarışmada. Katherina Duska farklı ses tonu ve sahne şovu ile izleyecinin karşısında olacak. Hem göz hem de kulağa hitap eden bir performans bence. Özellikle çiçekleri kullanması ve giydiği kıyafetin rengi geçmiş yıllara göre doğru bir seçim bana göre.



Geçen yılın kazananı diyerek cümleme başlamak isitiyorum. Geçen yıl ne kadar İsrail kazandı ise bence bu doğru değil. Geçen yıl ve halen daha adından söz ettiren isim kim idi diye soracak olursak yanıt kesinlikle Eleni Foureria olur. Bu yıl ankette ikinci sırada Tamta var. Tamta bu yıl  Güney Kıbrıs'ı temsil ediyor. Provalarda biraz teknik sıkıntılar yaşanmıştı. Umarım bu sorunları yeniden bu akşam izlemeyiz.

Avusturalya bu yarı finalin üçüncü favori ülkesi. Yerçekime meydan okuyan genç ve güzel şarkıcı ses ve şovuyla dikkat çekiyor.

Anketlere göre yarı finali geçmesi beklenen diğer ülkeler İzlanda, Macaristan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Slovenya ve Estonya.

Benim tahminlerime göre ise bu akşam final bileti alacak ülkeler şöyle:

Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Sırbistan, Avusturalya, İzlanda, Portekiz, Yunanistan , Beyaz Rusya ve Polonya...

Bu akşamki yarı finalin açılışını geçen yılın birincisi Neta yapacak. Ayrıca İsrail'e yine birincilik kazandıran Dana Internatıonal da bu akşam sahnede olacak. 



Not: Fotoğraflar yarışmanın web sitesinden alınmıştır.

Comments