Olası Şehirler İle İlgili Bilgiler



44 yıl aradan sonra zaferi yeniden kazanan Hollanda hazırlıklara başladı. Tarih ve yer konusunda henüz netlik yok ama son elde edilen bilgilerde hangi şehirin ev sahipliği yapacağının Ağustos 2019'da açıkalanacağı duyruldu. 

Ağustos ayında açıklanacak olan olası ev sahibi şehirler ile ilgili detayları bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz...

Detaylar ise şöyle:

AMSTERDAM

Ziggo Dome, Amsterdam

Hollanda'nın başkenti Eurovision 2020'ye ev sahipliği yapmak için en favori yerlerden biri.  Ziggo Dome, 17.000 kapasiteye sahip. Toplu taşıma servisi ile dikkat çeken şehirde, birçok otel ve restoran yer alıyor. Ayrıca park alanları da geniş. Euroclub ve Euro Village için birçok yakın mekan bulunuyor.


ROTTERDAM
Ahoy Arena, Rotterdam

Hollanda'daki en büyük ikinci şehri olarak biliniyorr. Rotterdam Ahoy Arena, Junior Eurovision 2007 gibi etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bu arena, en fazla 15.000 kişilik kapasiteye sahip. Ayrıca bu arenaya ait iki salon var. Bu salonların kapasitesileri 6.000 ve 4.000 kişilik.



LAHEY

Hollanda'daki üçüncü büyük şehri. ADO Den Haag Stadyumu üzeri açık bir stadyum. Yani şu anda bir çatısı yok. Bu yüzden Eurovision'un burada yapılabilmesi için çatı inşa edilmesi gerekiyor.
Diğer bir seçenek ise Dünya Forumu Den Haag. Ancak sadece 5.000 kapasiteye sahip. 1976 ve 1980'de Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapmıştı. Fakat geniş bir kapasiteye sahip olmaması yarışmanın burada yapılmasına engel teşkil edebilir.



ARNHEM

Arnhem, Alman sınırına yakın bir şehir. GelreDome Arnhem ev sahibi uygun bir mekan olabilir. Mekan, 40.000 kişi kapasiteli bir futbol stadyumu.  Bilirkişiler, Eurovision Şarkı Yarışması’na uygun olabileceğini düşünüyor.




MAASTRICHT

Maastricht, Belçika sınırına yakın ve yaklaşık 125.000 nüfusa sahip. Maastricht Sergi ve Kongre Merkezi dört salondan oluşuyor. En büyüğü  5.000 kişilik.

Comments