Felicidades Le Espana...

Fotoğraf: ESC United
Dünya, Covid 19 virüs ile mücadele  ederken sanatçılar  moralleri yükseltmek için evlerden konserler vermeye devam ediyor.

Bu konserler kapsamında biri de 11 Nisan'da gerçekleşti. Eurovision Şarkı Yarışması kurucu ülkelerinden biri olan İspanya, güzel bir etkinliğe imza attı ve birçok ülkeden yarışmaya katılan sanatçıları tek bir çatı altında topladı. 

Pre Party ES - At Home adı ile gerçekleşen etkinlikte hem yarışma şarkıları hem de sanatçıların kendilerine ait şarkılar söylendi.  Victor Escudero sunumuyla gerçekleşen etkinliğe sadece yarışma temsilcileri katılmadı. Eurovision Junior temsilcilerinden biri olan ve 2019 yılında İspanya'yı temsil eden Melani'de katıldı ve ayakta alkışlanır bir performans sergiledi.

2020 temsilcilerinden Slovenya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, İtalya, İsviçre, Ukrayna, Sırbistan, İngiltere, İrlanda, Avusturalya, Moldovya, Romanya, Letonya, San Marino, İsveç, Litvanya, İspanya, Beyaz Rusya, Kuzey Makedonya  ile Bulgaristan etkinlikte canlı performansları ile kulakların pasını attı. 

Etkinliğe 2020 temsilcileri dışında İspanya'yı 2009, 2011 ve 2016'de yarışmada temsil eden sanatçılar ile 2013 yılında yarışmaya katılan Ukrayna ve Finlandiya temsilcileri de katıldı ve canlı performanslar sergiledi.

Tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajları veren tüm sanatçıların yaptığı bu etkinlik bana göre ayakta alkışlanması gereken bir hareket. Bu da gösteriyor ki eğer istersek  tek yürek olunarak tüm sorunların üstesinden gelinebilir. Müzik umarım bu noktada bazı şeylere öncülük eder ve tüm dünya bu mesajı alarak Covid 19 ile mücadelede tek yürek olur. 

Bu noktada bana son olarak şunu söylemek kalır.

Felicidades Le Espana... 

Comments