İlk İpuçları



2021’de gerçekleşecek Eurovision Şarkı Yarışması’na bir yıldan fazla bir zaman var fakat bazı ülkeler hızlıca seçimlerini yaparak temsilcilerini belirlediler.  Kimi ülke 2020 yılındaki temsilcisi ile yola devam ederken kimi ülke ise yeniden seçim yapma kararı aldı. Ayrıca 2021 yılındaki yarışmada 2020 yılı için seçilmiş şarkıların seslendirlimesi yasak. Bu sebeple sanatçılar yeni bir şarkı ile sahneye çıkmak zorunda...

Tüm bu hazırlıklar devam ederken akıllarda yarışma nerede , ne zaman gerçekleşecek soruları var.  

Yarışmanın ne zaman yapılacağı henüz netleşmedi fakat yarışma yıllardır Mayıs ayında gerçekleşiyor. Bu yılda yarışma büyük ihtimalle önceki yıllar gibi yine Mayıs ayında gerçekleşecek.

Yarışmanın yapılacağı şehir ile ilgili görüşmeler ise devam ediyor. Ama kulislerde ise Rotterdam ismi geçiyor. Şehir konusunda ise Avrupa Yayın Birliği EBU ile Hollandalı yayıncılar arasında görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Tüm görüşmeler devam ederken ise ilginç bir sosyal medya paylaşımı dikkat çekti. 2020’deki yarışma için seçilen iki sunucu Chantal Janzen ve Edsilia Rombley, Instagram hesablarında "Presenter @eurovision 2021 Rotterdam"
ve "Host ESC2021" şeklinde güncelleme yaptılar.  
Fakat yetkililer net bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Sanıyorum bu paylaşımda 2021’in ilk ipuçları olarak algılanabilir diye düşünmekteyim.

Mekan konusunda da henüz net bir açıklama yapılmazken 2020 için seçilen Rotterdam'daki Ahoy Arena ismi görüşmelerde masada konuşuluyor.  Sanıyorum mekan 2020 ile aynı olacak çünkü arena direktörü “Eurovision 2021'i Ahoy Arena'da düzenlemek için elimizden geleni yapacağız” şeklindeki paylaşımı dikkat çekiyor.

Hatırlanacağı üzere arena 15.000 kapasiteli üç salondan oluşmakta. Rotterdam Ahoy ayrıca 2007’deki Junior Eurovision’a ev sahipliği yapmıştı.

Comments