Büyük Final 20 Şubat'ta

Covid 19 virüs nedeni ile iptal edilen ve 2021'e gerçekleşecek yarışma ile ilgili çalışmaşlarını hızlandıran diğer bir ülke Norveç.  

Ön elemelerin yapıldığı ülkede büyük final için geri sayım başladı.6 şovdan oluşancak elemelerde ise 26 şarkı yarışacak. Yarışacaklar arasında ise 2019 yılında yarışma tecrubesi yaşayan Keiino grubu da yer alıyor.  Acaba grup ikinci kez sahnede yarışabilme hakkına sahip olacak mı bilinmez ama seçilmesi durumda iddialı ülkeler arasında yer alacağı kesin...
 
Birbirinden iddialı sanatçı ve grupların yer alacağı yarışmanın detayları ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. İlerleyen günlerde yetkililerin daha detaylı açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan Norveç  2020 yılında Ulrikke tarafından temsil edilecekti. Yetkililer aldıkları kararla 2021 yılı için yeniden bir seçim yapacaklarına karar vermişlerdi.

Meraklısına:
58 yıldır yarışmada iddialı olan Norveç bugüne kadar 3 kez birinci geldi. Ülke ayrıca 9 kere yarışmayı sonunca sırada tamamlama rekorunu elinde bulunduruyor. Bir başka rekoru ise eski oylama sisteminde 16 ülkeden 12 tam puan alan tek ülke. 

Comments