Albina, Rotterdam Yolcusu

Yarışmaya sayılı günler kala ülkeler temsilcilerini belirlemeye devam ediyor. Bu ülkelerden biri de Hırvatistan. 

Ülkede yapılan ve iddialı performansların yer aldığı yarışmada kazanan isim belli oldu. 14 performansın yarıştığı seçimlerde Rotterdam biletini alan isim ise Albina oldu. 

Genç ve güzel sanatçı yarışmada Tick Tock adlı şarkıyı seslendirdi ve hem jüri hem de halk oylamasından en yüksek puanı aldı. 8 yaşından beri müzik ile iç içe olan genç sanatçının ayrıca dans yeteneğini de var. Genç sanatçının performansı ile ilgilide birkaç yorum yapmak istiyorum. 

Ritmik bir şarkı seslendiren genç sanatçının makyajı dikkat çeken ilk göze çarpan detay oldu bende. Koreografiyi incelediğim zaman kendimi bir anda 2019 yılında buldum. Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw, Eleni Foureira ve Verka Serduchka'nın birlikte yaptıkları performansı hatırlayanlar vardır mutlaka. Bu performansta Eleni Foureira yaptığı performans ile herkesi kendine büyülemiş, genç ve güzel şarkıcıyı "Yarışmanın Beyonce'u" benzetmesi yapılarak ne kadar başarılı olduğu yorumu yapılmıştı. İşte bu performans ile neredeyse birebir olan bir koreografi sahnede gördüm.  Ayrıca performansta 2009 yılından da esinlenme oldu. Türkiye temsilcisi Hadise'nin Düm Tek Tek adlı performansından da esinlenme olduğu dikkatimi çekti.  

Bu kadar eleştirdim demek şarkıyı beğenmedim anlamına gelmesin. Şarkı başarılı ve genç sanatçının sesi harika. Ben şarkıyı beğendim diyebilirim ama finale kalıp kalmayacağını bilemiyorum. Ayrıcabu yorumu yapmak için daha çok erken. Çünkü genç sanatçı yarışmada nasıl bir performans sergileyecek, ne giyecek, koreografi nasıl olacak? Bu sorular netleştikten sonra ancak yorum yapılabilir.  Fakat istatistiklere bakıldığı zaman ülkenin son yıllardaki başarı grafiği inişli çıkışlı. Hırvatistan son 10 yılda iki kere finalde yarışabildi. 


Meraklsına

 Ülke 1993 yılından beri yarışmaya katılıyor. En iyi derecesi ise 1996 ve 1999 yılına ait. 2014 ve 2015 yılında ise ülke ekonomik durumu sebebiyle yarışmaya katılmadı. 

Comments