Bir Ülke Yarışmadan Çekildi

Mayıs 2021’de gerçekleşmesi öngörülen ve 41 ülkenin yarışacağı şarkı yarışmasında son dakika gelişmesi yaşandı.

Ermenistan’ın ulusal yayıncısı AMPTV yaptığı açıklamada bu yıl Rotterdam'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'ndan çekilme kararı aldıklarını kamuoyu ile paylaştı. Bu kararın ardından katılımcı ülke sayısı 41'den 40'a düştü. Yetkililer açıklamalarının devamında katılmam gerekçelerini de anlattılar. Yetkililer “yarışmaya katılma kararı aldık. Hazırlık süresi kısa. Ayrıca son yıllarda dünyada meydana gelen olaylar bizi bu kararı almamıza neden oldu” dediler.  

2. yarı finalde yarışacak olan Ermenistan’ın aldığı bu karar sonrasında ise bu yarı finalde yarışacak ülke sayısının değişmesine neden oldu. Böylelikle her Yarı Final'e 17 ülke finale kalabilmek için mücadele edecek.

 Ermenistan 2006'dan beri yarışmaya katılıyor. Bugüne kadar bir zaferi bulunmayan ülkenin en iyi sonuçları 2008 ve 2014’de elde ettikleri dördüncülük. Ermenistan . 2011, 2018 ve 2019 hariç diğer yıllardaki yarı finalleri kazanarak finalde yarıştılar.

 

 

 

Comments

  1. It is the mix of operator, machine and process know-how that makes the distinction. A Kern machine is µ-accurate in use and particularly convenient to operate. Enhance your excellence with high quality machine instruments backed Puffer Jackets by world-class service and support.

    ReplyDelete

Post a Comment