Covid 19 İle Mücadele Zamanı Yazılan Bir Şarkı

Mayıs ayında gerçekleşmesi öngörülen ve milyonlarca kişiyi müzik çatısı altında toplamayı başaran şarkı yarışmasında geri sayım başladı. Katılımcı ülkeler büyük oranda çalışmalarını tamamlarken geriye kalan birkaç ülkede 2-3 hafta sonra hem şarkı hem de temsilcilerini açıklayacak. 

2020 yılı temsilcisi ile yoluna devam eden Kuzey Makedonya'nın şarkısı geçtiğimiz günlerde görücüye çıktı. Ülkesini temsil edecek olan sanatçı Vasil Garvanliev yarışmada düşük tempo bir şarkı seslendirecek. Şarkının ismi ise "Here, I stand" yani "Buradayım". Vasil, Borče Kuzmanovski ve Davor Jordanovski tarafından bestelenen ve sözleri yazılan şarkının videosu Üsküp'te çekildi. Genç sanatçıya videosunda senfoni orkestrası ile çocukluğunda yer aldığı Chicago Çocuk Korosu eşlik ediyor.

Genç sanatçı şarkısının hikayesini ise şu sözlerle anlatıyor:

“Şarkı, geçen yıl yazıldı. Yani Covid 19 ile mücadele esnasında arkadaşlarımla birlikte yazdık ve besteledik. Şarkıda kendini yargılamadan, özgürce ve içtenlikle duyguların en saf haliyle aktarılması anlatılıyor.”

Makedonya'yı Eurovision'da temsil etme fırsatına sahip olduğunu belirten Vasil şarkısını Eurovision sahnesinde seslendirmek için sabırsızlandığını söylüyor.

Şarkı bana göre finale kalmak için yeterli. Fakat yarışmaya ait bahislerin gösterildiği sitede ise orta sıralarda yer alıyor. Bana göre kıl payı final biletini alan bir isim olabilir ya da tam tersi kıl payı finale kalmaz. Gerçi bu yorumları yapmak için henüz erken. Sahnedeki canlı performanslar bir anda her şeyi değiştirebiliyor. Özetle güzel bir şarkı ve duygular güzelce karşı tarafa aktarıldı.


Meraklısına:
Kuzey Makedonya bugüne kadar birinci gelemedi ama en iyi derecesini 2019'da elde ederek yarışmayı 7'inci sırada tamamladı.

Comments