Kötü Bir Aşk Hikayesi mi Şeytan ile Dans mı?

Bu yıl Güney Kıbrıs'ı Mayıs 2021'de Rotterdam'da düzenlenecek olan yarışmada temsil edecek Yunan asıllı sanatçı Elena Tsagrino’nun şarkısı ve klibi yayınlandı. 
Şarkı ise yayınlanır yayınlanmaz hemen Lady Gaga’nın Bad Romance adlı şarkısına benzetildi ve eleştrilerin odağı oldu. 
Doğruyu söylemek gerekirse de bir noktada haklılar. Bana göre de benzerlik var. Ama sadece Kıbrıs’ın şarkısında mı? Peki ya diğer ülkelerin şarkıları? Hepsinde bir 70’ler, 80’ler tarzı yok mu? Ben ise bunun var olduğunu düşünmekteyim. Örnekler ise şöyle Danimarka, Yunanistan, İngliltere, Polanya ve daha fazlası...Bu şu anlama gelmesin. Bende şarkıyı beğenenler arasındayım. Hatta en sevdiğim 5 şarkıdan bir tanesi...

Ses ve dış görünüşü ile Eleni Fureira'ya benzerlik gösteren sanatçının ise yayınlanan klipte tepeden tırnağa değiştiği dikkat çekti. Saç rengi sarı olan genç ve seksi sanatçının dans yeteneği klipte ön plana çıkarıldı. Bir grup erken dansçının sanatçıya eşlik ettiği klipte ışık gösterileri hakim.

Şarkıda bir şeytana aşık olan bir kadının hikayesi anlatılıyor. Jimmy Thornfeld, Laurell Barker, Oxa ve Thomas Stengaard tarafından bestelenen ve sözleri yazılanan şarkının başarılı olduğunu herkes kabul etmeli. Ama şu da unutulmamalı. Eleni Fureira tektir ve sahne ışığı bambaşkadır. Dans etmek ise yetenek işidir.

2018 yılında kıl payı birinciliği elinden kaçıran Kıbrıs 2021 yılında iddialı ve işlerinde başarılı olan kişilerden oluşan bir ekip kurdu. Şarkının sanat yönetmeni ise Eurovision Şarkı Yarışması'na da yabancı olmayan Marvin Dietmann, dabs danışmanı ise Celia Kritharioti. Bu isimler ile anlaşan ülke birinci gelmek için kolları sıvadı diye düşünmekteyim.  Peki birinci gelebilecek bir şarkı mı El Diablo? Bence değil ama yarışmayı üst sıralarda bitirebilir. Bitirebilir dedim çünkü canlı performansların hiçbiri henüz dinlenmedi. Ayrıca halk jürisi ne diyecek? Performansı ve şarkıyı beğenecek mi? Tüm yanıtlar ise Mayıs ayında...

 Meraklısına:

1981 yılından beri yarışmaya katılan Güney Kıbrıs bugüne kadar hiçbir zafer kazanmadı. Ülke en iyi performansı ise 2018 yılında gösterdi. Güney Kıbrıs bu yılda Eleni Fureira tarafından Fuego adlı şarkı ile temsil etmişti.

Comments