Kuşlar Kadar Özgür Olacak Mıyız?

Her yıl yarışmada iddialı olan ve sahne performansı merakla beklenen ülkelerden biri de İsrail. Bu yıl Eden Alene tarafından temsil edilecek İsrail "Set Me Free" adlı şarkıyı seslendirecek.

Şarkının videosu ise ilk görücüye çıkan ve takipçilerin beğenisine sunulanlar arasında. Set Me Free, Noam Zlatin, Ido ve Amit, Ron Karmi ve Efi Netzer tarafından yazıldı.

Video klibini izlediğim zaman bana verdiği mesaj “Tüm insanlar eşittir”... Neden mi.. Çünkü klipte her kesimden insan profiline yer verildi. Dil, din, ırk gibi unsurları hiç ayırt edilmedi. Bu bir strateji mi bilinmez ama güzel bir mesaj bence.

Harika bir sese sahip olan genç sanatçı pop türünde olan şarkı seslendiriyor. 2018 yılında birinciliği elde eden “Toy” adlı şarkı kadar bana göre iddialı değil. Bana sanki tek bir tempoda devam ediyor. Biraz farklılık yapılacak mı bilinmez ama süprizlere açık olan yarışma sahnesinde herşey olabiliyor. Kim bilir belki de ülke bize bir süpriz yapar ve ülkeye ait melodiler şarkıya eklendir ya da farklı bir alt yapı hazırlanır. Bunları anlamak için ise Mayıs ayındaki provalara kadar beklememiz gerekiyor.

Merak ettiğim diğer bir konuda genç sanatçının sahne performansı. Hangi efektler kullanılacak? Kuşlar kadar özgür olacak mıyız?

Eden Alene Mayıs 2021'de gerçekleşmesi öngörülen yarışmada ilk yarı finalde yarışacak ve finale kalabilmek için mücadele verecek. İşin şakası bir yana harika bir ses, iyi bir performans ama bence birinci olacak kadar yeterli değil. Yarı finali geçer mi geçmez mi tam emin değilim. Ama finalde izlemek istediğim performanslardan biri..

 Eden Alene, Etiyopya doğumlu Yahudi bir ailenin kızı... Ekim 2017'de, The X Factor Israel'in üçüncü sezonuna katıld ve Ocak 2018'de yarışmanın sezon finalini kazandı.

Meraklısına:

İsrail bugüne kadar yarışmayı 4 kez kazandı.



Comments