Mitoloji Yine Ön Planda


Her yıl iddialı performanslar ile sahnede "bende varım" dedirtten Yunanistan’ın merakla beklenen şarkısı açıklandı. 

2021 yılındaki yarışmaya genç ve güzel sanatçı Stefania ile katılacağını en erken açıklayanlar arasında yer alan Yunanistan’ın bu yıl ki şarkısının adı "Last Dance" yani “Son Dans”...

Geçtiğimiz günlerde görücüye çıkan klip ile ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu kliple birlikte bir kez daha anladım ki ülke mitolojiyi seviyor. Neden mi işte detaylar...

Klipte sokakta tek başına yürüyen bir kız ile başlıyor. Ardından ise ortaya aniden su sızıntısı çıkıyor. Su da yunan mitolojinde önemli bir yere sahip ve daha önce de ülke sahnede bu temayı kullanmıştı. Suyu takip eden genç sanatçı kendini bir anda yüksek bir binanın tepesinde buluyor. Bu da bana yunan tanrılarının yaşadığı Olympos’a açılan kapıyı giden geçiti anımsattı. İşte o anda acaba sırada ne var? Bir anda bir Unicorn klipte  göründü ve sanatçıyı da farklı bir boyuta taşıdı. O farklı boyutta genç sanatçı bir mitolojik kahraman olan Herkül’ü anımsatan bir genç ile buluştu ve ona dokunmasıyla bir anda bir ışık patlaması yaşandı. O ışıkla birlikte genç sanatçı dans etmeye başladı. Klibinin sonunda ise genç sanatçı bu olayın gerçek değil bir hayal olduğunu anladı.

 “Last Dance” İngilizce dilinde bir şarkı ile yarışmanın ikinci yarı finalinde yarışacak.  

 Meraklısına:

Bugüne kadar sadece birkaç kez finalde yarışamayan ülke, hep iyi ilişkilerde olan ülkelerden yüksek puan alıyor. Ayrıca Eski Yunan tarihini de sahneye yansıtmaktan hiç ama hiç vazgeçmiyor.

Yunanistan'ın bugüne kadar bir zaferi var. 2005 yılında birinciliği ülkesine Helena Paparizou My Number One adlı şarkıyla kazandırmıştı.

Comments