Sanat ve Sanatçının Yanında Bir Ülke

Bu yılın Mayıs ayında Rotterdam’da düzenlenmesi planlanan Eurovision Şarkı Yarışması için geri sayım başladı. Bu bağlamda yarışmaya katılacak olan ülkelerin temsilcileri pandemi sebebiyle şarkılarını sosyal medya platformlarında hayranları ve yarışmanın yakından takipçileri ile paylaşmaya devam ediyor.

Şarkılarından birini kamuoyu ile paylaşan bir diğer ülke de Gürcistan. Yarışmada inişli çıkışlı bir katılım grafiği olan ülkeyi bu yıl Tornike Kipiani tarafından “You “ yani “Sen” adlı şarkı ile temsil edecek.Düşük bir tempo olan şarkıya ait videoyu izlediğim zaman ilk aklıma gelen şey 2019 Hollanda temsilcisine ait şarkının klibi oldu. İki klip arasında ortak nokta ise su altı çekimlerinin yer alması.  Videoda ayrıca sanatsal mekanların ve dansçıların yer alması bana göre iyi bir mesaj. Çünkü ülke bu yaptığı kurgu ile “Ben sanat ve sanatçının yanındayım” dedirtti ve beni etkiledi. Yani geçer not aldı. Ayrıca bir kadın dansçı da klipte sanatçıya eşlik ediyor. Acaba bu format yarışma sahnesine taşınacak mı? Bence taşınır. Çünkü geçmiş yıllarda yarışmada birinci olan Dima Bilan’ın performansında bir dansçı var idi. Ayrıca Azerbaycan 2013 temsilcisi olan Farid Mammadov’da sahneye bir kadın dansçı taşımıştı. Her iki performansta yarışmayı çok iyi derecelerde tamamlamıştı. İşte bu noktadan hareket ile benzer bir formatı bu yıl Gürcistan’dan sahnede izleyebiliriz diye düşünmekteyim.

Klipte dikkat çeken diğer bir nokta ise dış mekan çekimleri. Dış mekan çekimlerinde doğal alanlara ve doğa olaylarına yer verilmesi klibe ayrı bir hava kattı. Bu durum ile sanatçı “Ben doğallığı da seviyorum” diyerek bir de mesaj aktarmış olabilir. Belki de kim bilir pandemi sürecinde evlerinde kalan bizlere farklı mekanları izlememiz için bir fırsat da yaratılmış olabilir.

Özetle güzel bir klip oldu diyebilirim. Finalde yer alıp alması için yorum yapmam biraz erken olur. O sebeple bu konuyu es geçiyorum. Ama eminim ki ülke katılacağı yarı finali iyi bir derece ile tamamlayacak.

Kipiani,  1987 doğumlu. Genç sanatçı 2014 yılında ülkesinde düzenlenen X Factor’ün de galibi.

Comments