Sesiyle Beni Büyüledi



2021 yılında temsilcisini erken belirleyen ülkelerinden biri olan Slovenya’nın şarkısı geçtiğimiz günlerde ülkenin ulusal kanalında yayınlanan bir program ile tanıtıldı.  

2021 yılında gerçekleşecek yarışmada ülkesini temsil edecek olan Ana Soklic ise “Amen” yani “Amin” adlı şarkıyı seslendirecek.

Harika bir sese sahip olan sanatçı ise şarkısının hikayesini şöyle anlatıyor:

“Şarkım aşkla ilgili. Konu aşk olunca ise verilen mesaj çok evrenseldir. Şarkının nakarat kısmında ise vokallerin bana eşlik ettiği anı anlatamam. Adete bulutların üzerinden gökyüzüne yükselir gibi hissediyorum kendimi. Yani şarkıyı o kadar benimsedim ki sanki vücudumun bir parçası gibi oldu.”

Slovenya Senfoni Orkestrası ile birlikte bestelenen şarkının vokalinde ise Karin Zemljič olacak ve genç sanatçıya eşlik edecek.

 Şarkı ile yorum yapacak olursam eleştirilecek bir şey bulamıyorum. Ses tonu, şarkıya hakimiyeti ile dikkatimi çeken sanatçıyı finalde görmek çok isterim. Fakat tek endişem şansının ne kadar olduğu ile ilgili. Çünkü şarkı hahmin listelerinde alt sıralarda yer alıyor. Bu ona yetecek mi bilinmez ama genç ve başarılı sanatçı katılımcı ülkelerin ulusal jürilerinden yani uzmanlardan tam not alacak. Ondan çok eminim. Çünkü Avusturya temsilcisi Cesár Sampson buna yakın formatta bir performans sergileyerek ulusal jüriden tam not almıştı.

 

Meraklısına:

26 yıldır yarışmaya katılan ülkenin en büyük başarıları 1995 ve 2001 yıllarında ... Her iki yılda da ülke yarışmayı 7. sırada tamamladı.

Comments