The Roop Yeniden Rotterdam Yolcusu

2020 yılının favori ülkeleri arasında yer alan ve yarışmayı kazanacağına dair yorumlar yapılan Litvanya'da yeniden eleme heyecanı yaşandı. 6 şarkının yer aldığı yarışmada yapılan halk ve profesyonel jüri tarafından yapılan oylama sonucunda 2021 yılında Rotterdam'da yapılması öngörülen yarışmada ülkeyi temsil edecek isim belirlendi. 

Daha önce dansları ile dikkat çeken ve yazımının başında belirtmiş olduğum gibi iddialı ülkeler arasında yer alan Litvanya,  2021'de The Roop adlı grup tarafından  Rotterdam'da yapılacak yarışmada ülkesini temsil edecek. Grup ise yarışmada Discoteque adlı şarkıyı seslendirecek.

Şarkı ile ilgili yayınlanan videodaki performans hakkında da birkaç satır kendime göre değerlendirme yapmak istiyorum. Performansta yine danslar ön planda ve bir öncekinin yani 2020 yılına ait performans ile (On Fire adlı şarkı) benzerlik gösteriyor olması gözüme çarptı. Şarkı ise enerjik, insanı yerinde oynatan türde. Birazda bizleri 60'lar, 70'lere götürüp nostaljik bir yolculuk yaşatıyor. Yani 2020'de diğer iddialı bir ülke olan Rusya ile benzerlik gösteriyor.

Ayrıca dikkat çeken diğer bir detay ise şu... Grup üyelerinin bana göre ayrılığın ve hüznün rengi olan sarıyı tercih etmesi. Aslında Litvanya'nın yarışma tarihine baktığımız zaman mutlaka bayrağında yer alan bir rengi ya da tümünü sahneye yansıtıyor. Bunun ne kadar başarı getireceği ise tartışmaya açık bir konu... Bana göre gerekli bir detay değildi ama performansı izlediğim zaman "Acaba bu ülke hangisi?" sorusunu kendime sorduğumda direk yanıtını alabileceğim bir performans idi. Bu arada grubu sevmedim ya da performansını beğenmediğim fikri ortaya çıkmasın. 2020 yılında Litvanya benim favori ülkelerim arasında idi. 

Yukarıda bahsettiğim tüm detaylar göz önünde bulundurulduğu zaman ülke bu yıl kesin finalde yarışacak. 

Fakat performans ve dans bu kez Litvanya'nın birinci olmasına yetecek mi?

Finalde komşu ülkeler Litvanya'yı destekleyip, yarışmada birinci olması için yüksek puanlar verecek mi?

Halkın desteğini alacağı kesin fakat uzman kişilerden oluşan jürilerden kaç puan alacak? Bu önemli bir konu çünkü genelde halk oylaması ile profesyonel jüri performanslarda pek hem fikir olmuyor. 

Yukarıda yer alan soruların cevabını ise ancak Mayıs ayında alabileceğiz. 

Bana göre grup birinci gelmese bile ilk 5 sırada yarışmayı tamamlayacak. 

Meraklısına:

Litvanya yarışmaya 20 yıldır katılıyor ve şu ana kadar birincilik hiç elde etmedi.

Şu an yarışmanın web sitesinde yer alan ankette ülke ilk sırada ve yarışmayı kazanacak yorumu yapılıyor. Fakat bu yorum için çok erken. Çünkü çoğu katılımcı ülke şarkılarını yayınlanmadı. 

Comments