Kafa Kafaya Bir Yarış Olacak

Mayıs ayına sayılı günler kala yarışmaya katılımcı ülkeler çalışmalarına devam ederken, tahminler ise henüz netleşmedi. Yarışmanın web sitesinde başlatılan ankette katılanlar ise henüz kararını netleştiremedi. Neden mi? İşte yanıtı.

Bende merak ederek başlatılan ankete katıldım ve oyumu kullandım. Katıldığım ankette ise Fransa ilk sırada yer alıyor. Fransa'yı ise çok az bir oy farklı ile yaklaşık 700 oy ile Malta takip ediyor.  Ankete katılanların 10886 kişi Fransa'ya, 10154 kişi ise Malta'ya oy verdi. Bu da gösteriyor ki kafa kafaya bir yarış bu iki ülke arasında geçecek. Bir tarafta bugüne kadar 5 zaferi bulunan Fransa, diğer tarafta ise bugüne kadar hiç zaferi bulunmayan Malta... Acaba bu iki ülke arasındaki yarışın galibi kim olacak? İki kaliteli ve güçlü ses ulusal jüriden kaç puan alır? Halkın seçimi kimden yana olur?  62 yıldır yarışmaya katılan ve her temsilcisi gibi kazanmak isteyen Fransa mı yoksa 32 yıldır kazanma mücadelesi veren ve kazanmayı çok isteyen Malta mı 22 Mayıs tarihinde birinci gelecek. Yoksa kazanma potansiyeli olan İsviçre mi sürpriz yaparak birinci gelecek? Benle sizler gibi bu sorunun yanıtını kendi kendime soruyorum ve yanıt alamıyorum. En çok bu yıl dinlediğim şarkı Voila'nın kazanmasını da istiyorum. Malta'nın şarkısının da kazanmasını gönülden istiyorum. Yani bende kararsız kaldım kısacası ama gönlüm Fransa'dan yana... Ayrıca yarışmanın tahminler sitesine baktığım zaman ise ilk sırada Malta, ikinci sırada çok az bir fark ile Fransa bulunuyor. İşte tam da bu noktada yine kararsız kalıyorum ve büyük final gecesini ip ile çekiyorum ve sabrediyorum. Zaten beklemek dışında başka ne yapılabilir ki..

İki ülkenin şarkılarının farklı versiyonlarını da dinledim. Beğendim ve ara ara da dinliyorum. Özellikle Malta'ya ait şarkının son versiyonu (PrepartyES 21) çok farklı ve iddialı. 
Akustik versiyonuna Malta'ya ait görüntülerin eklenmesi farklı bir hava yarattı. Ayrıca Fransa'nın son yayınlanan klibinde genç ve güzel sanatçının ev ortamını seçmeside güzeldi. Ne kadar rahat olduğunu sanıyorum bizler ile paylaşmak istedi. Bu noktada yapılan işlerden dolayı her iki ülkeyide tebrik etmek hatta ayakta alkışlamak gerekiyor bence.... 



Tebrikler Fransa.... Tebrikler Malta...

Umarın her iki ülkede kaliteli ve iddialı performanslar sergiler. Hem halk hem de ulusal yani profesyonel jüriden iyi not alır ve ülkelerine birincilik kazandırırlar...




Comments