Sıralamalar Belli Oldu


Mayıs ayından Rotterdam'da gerçekleşecek yarışmada hangi ülkenin kaçıncı sırada sahne alacağı belli oldu. 

Yarışmanın ilk yarı finali 18 Mayıs, 2. yarı final 20 Mayıs, büyük final ise 22 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Ev sahibi ülke Hollanda ise 23. sırada büyük finalde sahne alacak. Buna göre;

İlk yarı final sıralaması: Litvanya, Slovenya, Rusya, İsveç, Avusturalya, Kuzey Makedonya, İrlanda, Kıbrıs, Norveç, Hırvatistan, Belçika, İsrail, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna ve Malta

İkinci yarı final sıralaması: San Marino, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Avusturya, Polonya, Moldovya, İzlanda, Sırbistan, Gürcistan, Arnavutluk, Portekiz, Bulgaristan, Finlandiya, Letonya, İsviçre ve Danimarka

Her iki yarı finalden ise 10 ülke finale yükselecek. Finalde yarışacak ülkelerin belli olmasının ardından ise tüm ülkeler yeniden kura çekecek ve büyük finalin hangi yarısında yarışacaklarını belirleyecekler. Son sözü ise yarışma organizasyonu söyleyecek ve hangi ülkenin kaçıncı sırada yarışacağını kararlaştıracaklar.

Geçen yılın kazananı Hollanda ise bu yıl ilk yarı finalde perfomans sergileyecek ve oy kullanacak. İlk yarı finalde oy kullancak diğer ülkeler ise Almanya ve İtalya.

İkinci yarı finalde ise oy kullancak ülkeler Birleşik Krallık, Fransa ve İspanya olarak belirlendi.

İlk yarı finalde 16 ülke, ikinci yarı finalde ise 17 ülke yarışacak. Beş daimi ülke ve geçen yılın kazananı yarı final elemelerine kalmadan direk finale kalıyor.


Comments