Finlandiya İlk Provasını Yaptı


Rotterdam’da 4. günde provasın yapan ülkeler arasında Finlandiya da vardı. 

Son yıllarda rock müzik denildiğinde aklıma gelen ülkeler arasında yer alan Finlandiya’nın performansı ile roka müziği iliklerimize kadar hissedeceğiz. Sahne performansına dair ilk görüntüleri izlediğim zaman bu yorumu yapmak istedim.

Yarışmada ilk rock performansını 2. yarı finalde izleme şansını yakalacağız. Zaten bu yılda çok fazla rock performansı tercih edilmedi. 


Performansın tamamına yorum yapacak olursam en yüksek enerjilerin yaşandığı bir performans. Grup üyeleri yerinde bir dakika bile durmuyor.  Ulusal seçmeleri ile ilgili performans ile kıyas yapıldığı zaman da birebir aynı bir performans izleyeceğiz. Bana göre iyi ki konseptlerini ve sahnede kullanılan ışık ve efektleri iyi ki değiştirmediler. 


Rock denildiği zaman akla gelen ilk renk siyah. Bu sebeple grup üyelerinin tamamı siyahlar içinde sahnede. Performans boyunca hem led ekranlarda hem de ışıklarda mavi ile kırmızı renk ağırlıklı kullanılıyor.


Performans sırasında dikkat çeken detaylardan biri de grup üyelerinden bazılarının ellerine yazdığı kelimeler. Ayrıca performans sonunda vokalistlerin Rotterdam diye anons yapıyor. Güzel bir jest bence. Keşke salonun tümü olsaydı eminim ki tüm salonun enerjisini yükseltmeye yeterdi.

 

Bol şans Finlandiya…



 


Comments