Fransa mı İtalya mı?


Beklenen gün geldi….

Saatler sonra 2021 Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazananını öğreneceğiz…

26 ülkenin yarıştığı büyük finalde Fransa ve İtalya arasında günlerdir devam eden yarışta ipi kim göğüsleyecek?


Bir duygusal hikaye mi yoksa bir isyan, bir haykırış mı galip gelecek?


Profesyonel jüri kimi seçecek?


Halk oylamasından kim ön plana çıkacak?


Henüz hiçbir şey net değil diye düşünmekteyim. Ayrıca kazanan çok küçük bir yüzdelik oranı ile galip gelecek..  Ama benim kalbimden geçen %50,5 oran ile Fransa...


Kim ne derse desin..


Hatta kurucu ülkeler ya da Big 5 dediğimiz ülkeler artık direk finalist olma özelliğini bir kenara bu yıl için en azından attılar ve yarışmayı çok ciddiye aldı diye düşünüyorum.


Bu yarışma sonucu ne olursa olsun, kurucu ülkeler arasında olan İTALYA ile FRANSA bence takdir ediliri bir şekilde derslerine çalıştı .Yani direk finalde olma rahatlığını bir kenara ittiler....


Gelelim bu akşamın detaylarına…


65.'si bu gece gerçekleşecek yarışmanın 3,5 saat sürmesi bekleniyor.


Rotterdam Ahoy Arena’daki açılış 2019 kazananın hikayesi ile başlayacak. Sonra Hollandalı Müzik Direktörü Eric van Tijn ile birlikte çalışan Hollandalı DJ Peter Gabriel’in setleri eşliğinde ülkelerin bayraklar ile yapılan klasik açılış ile yapılacak.


2 reklam arası verilecek ve aralarda büyük finaldeki ülkelerin temsilcileri ile sohbet gerçekleştirilecek.


Tüm şarkılar tamamlanınca yarışmanın 6 kazananı Rotterdam’da bulunan bazı mekanların çatı katlarında performanslarını sergileyecekler. Bu yıl ki konuklar Måns Zelmerlöw  (İsveç 2015), Teach-in- (Hollanda 1975), Sandra Kim (Belçika 1986), Lenny Kuhr (Hollanda 1969), Helena Paparizou (Yunanistan 2005) ve Lordi (Finlandiya 2006)

 

Ardından bir önceki yarışmanın galibi Duncan Laurence sahnede olacak ve ona zaferi getiren Arcade adlı şarkı ile yeni şarkısı Stars’ı seslendirecek.


Eurovision 2021'e katılan 39 ülke teker teker profesyonel jürinin oylarını sunacaklar. Sunucular ise her yıl olduğu gibi sadece 12 puanın kime verildiğini açıklayacaklar. Diğer puanlar ise anons yapılırken halk ile paylaşılacak. Ardından halk oylamasına geçilecek. 23 Mayıs’ın ilk saatlerinde ise kazanan açıklanacak.

 

Comments