İkinci Provalara Başlandı


8 Mayıs tarihinde Rotterdam'da tam iki yıl sonra yeniden başlayan heyecan devam ediyor.


Kamera, ışık, ses, dans ve enerjinin hissedildiği bugünlerde ilk yarı finalde yarışacak olan ülkeler ikinci provalarını yaptı. 

Sadece ilk yarı finalde yarışacak olan Malta provasını Çarşamba günü yapmadı. Çizelge gereği perşembe günü son provasını yapacak ülkenin kendini geliştirmesi ve yaratıcı bir performans bekliyorum. Çünkü kazanma potansiyeli ülkeler arasında Malta yer alıyor. Ayrıca sahneyi de çok iyi bilen Destiny umarım bizi şaşırtır.


Gelelim ikinci provaların ilk gününe... Kıbrıs ve Rusya beni en çok etkileyen ve bana göre bu işin hakkını veren ülkeler oldu...

Tebrikler Kıbrıs...

Tebrikler Rusya...

Peki yapılan ilk prova ile ikinci prova arasında ne gibi farklar var... İşte yanıtı...


Litvanya

İlk yarı finalin açılış performansı Litvanya’nın. Enerjik ve eğlenceli bir performans bizleri bekliyor. İlk provaya kıyasla kamera çekim açıları ile bazı grafikler değiştirildi. Fakat video klip ile birebir aynı bir performans.


Slovenya

İlk provaya kıyasla daha kendine güvenen bir sanatçı karşımda gördüm. Kendinden daha emin ve şarkısını da daha çok hissettiriyor. İlk prova ile her şey hemen hemen aynı. Slovenya’yı büyük finalde izlemek istiyorum. Bol şans…


Rusya

Harika bir kostüm.. Dikkat çeken ve şarkı ile bütünleşen görüntüler.. İlk provadan farkları arasında vokallerin giydiği altın rengi kostümler. Ayrıca sanatçının kullandığı saç aksesuarlarında da ufak bir değişim var. 


İsveç

Yarışmayı en çok önemseyen ve risk almayı çok sevmeyen bir ülke. Evrensel bir mesaj veren şarkı bence finalde . İlk provaya kıyasla çekim açıları ve ışıklarda biraz değişiklik yapıldı. 


Avusturalya

Yarışmanın en genç katılımcı ülkesinin ilk canlı performansını izledik. Tüm vücudunu saran siyah bir elbise ile gümüş tonlarında kemer takan sanatçı rengarenk ve ışıltılı bir makyaj ile karşımızda. Dansçıların kıyafetteki renk tercihi ise mavi ve gümüş tonları. Koyu tonların tercih edildiği performansta kullanılık ışık ve lazer şovlar ile resmen digital bir efekt izleyeceğiz. 


Kuzey Makedonya

İlk provaya kıyasla büyük bir değişiklik yapılmadı. Yapılan değişimler arasında sanatçının şarkının ilk bölümündeki el hareketleri ile avucunun içerisinden kullanılan efektler ile tozların yükselmesi. Allahım yine bir süper kahramanlık özelliği mi yoksa… Ayrıca aynaların üzerine işlendiği tişörtten bu sefer daha çok ışık huzmesi sahnede göründü. Ana bence bu değişimler ülkeye yetmeyecek ve büyük finalde Kuzey Makedonya’yı izleyemeyeceğiz.


İrlanda

O bir Leslie Roy… O bir mücadeleci kadın… Yaptığı görsel şov ile beni benden aldı ve çok etkiledi. İlk provaya kıyasla kullanılan görsel efektler daha etkili ve daha iddialı.  Kendimizi bu performansta bir hikaye kitabının içerisinde hissedeceğiz. Finalde izlemeyi istediğim bir performans ama biraz şansı zor gibi…


Kıbrıs

O bir şeytana aşık olan kadın… 

O harika bir dansçı ve güzelliği ile herkesi büyüleyen bir kadın… 

Tabii ses de harika… 

Ayrıca büyük finalin açılış şarkısı olmaya aday… 

İlk prova ile yüzde 90 aynı fakat küçük detaylar eklendi. Daha çok yansıma efekti ve video klipte yer alan bazı dans hareketleri… 


Norveç

İlk prova ile birebir aynı bir performans. Led ekranlarda kullanılan görseller ile ışık açıları ve renklerinde biraz değişim yapıldı. Ayrıca sahneye biraz daha sahneye duman efekti eklendi.


Hırvatistan

Sahnede güzel bir kadın, iyi bir ses ve dikkat çeken bir koreografi…

İlk provaya kıyasla daha güler yüzlü ve daha çok eğlenen bir Albina sahnede izledim. Nerede ve nasıl kameraya bakacağını, nerede ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. 

Çok kaliteli ve yarışma takipçileri tarafından sevilen bir pop şarkısı. Finalde izlemek istediğim bir performans ama tahminler o yönde değil…

Bol şans Albina….

 

Belçika

İlk prova ile ikinci prova arasında hiçbir fark yok.  İlk yorum yazımda yazdığım gibi sanki bir Adele performans izledim. Performanstan çok ses odaklı bir sahne. Değişiklikler ise yok denecek kadar az. Kamera çekim açıları ve bazı ışık seçimleri… Bence finalde yer almaz ama sürpriz beklediğim bir ülke…


İsrail

Göz ile görülür değişiklikler olan bir performans. Özellikle genç sanatçının saç stili. Bence çok iyi oldu. İlk prova ile kıyaslandığı zaman aynı enerjik bir performans. Hatta son provada genç sanatçı kendinden daha emin ve güler yüzlü. Hem dans hem de sesinin ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir performans. Bana göre kesinlikle finalde izleyebileceğimiz bir performans. 


Romanya

Finalde izlemek istediğim ama ilk performansında beni hüsrana uğratan bir ülke. Hatta ikinci performansı da bence çok iyi değil. İlk provada yer alan sesteki teknik hatalar son provada giderildi gibi gözüküyor. Ama çok da yeterli değil bence. Koreografisine odaklanıyor gibi gözükmekte. Ama her şey koreografi değil, ses de çok önemli diye düşünmekteyim. İşte tüm bu noktalar göz önünde bulundurulduğunda sanıyorum Romanya bu yıl büyük finalde yer alamayacak. 


Azerbaycan

Bana göre bu yarışmayı çok önemseyen ve her yıl başarı grafiğini yükselten ülkelerden biri Azerbaycan. Peki sizce?

İlk prova ile benzer bir performans. Kıyafetinin değişeceği sosyal medya üzerinden duyrulmuştu fakat ben bir değişim göremedim. Bir de dikkatimi çeken detay kamera çekim açıları. Sanki genç sanatçıyı finalde kalmasını engellemek adına çekim açıları belirlendi. Sanatçı ile dansçılar arasındaki boy farkının gözümüze soka soka gösteren görüntüler çok fazla. Bu bir dezavantaj olabilir bana göre. Yarışmada ses dışında sahne de önemli. Şarkının ezgileri ve temposu da önemli. Sanki biraz daha ritmi yavaşlatılmış şarkı. Uzun bir yıl aradan sonra sanıyorum kardeş ülke Azerbaycan’ı finalde izleyemeyeceğiz. Performans sonunda da küçük bir değişikliğe gidildi ve alev ile ateş patlamaları eklendi.


Ukrayna

Provalarda üzücü haber geldi. Sağlık sorunu yaşan Go_A grubunun solisti ikinci provayı kaçırdı ve onun yerine vokalisti şarkıyı söyledi. Umarım bir an evvel iyi olur ve sahneye geri döner. Geçmiş olsun Ukrayna…

Comments