Provalarda 5. Gün

2 yıl aradan sonra heyacan ile beklenen yarışmanın provaları yapıldı. 


4 gün boyunda ilk ve ikinci yarı finalde yarışacak tüm ülkeler provalarını gerçekleştirdi.  39 ülkenin yarışacağı fakat 38 ülkeye ev sahipliği yapan Rotterdam’da biraz sevinç biraz da burukluk hakim. 

Neden mi?

Hınça hınç salonların dolduğu eski yarışmalardaki heyecan yok. Covid 19 sebebiyle yoğun güvenlik önlemleri kapsamında yapılan organizasyon bu yıl tarihinde ilk kez 3500 kişi ile gerçekleşecek. Gönül isterdi ki daha kalabalık bir ortamda gerçekleşsin ve ülkenin ekonomisine biraz olsun katkı sağlansın. Herşey kısmet ve kader… Kim bilebilir gelecek yıl belki de salonlar yine eski günlerdeki gibi dolar ve o heyecan yine yaşanır….


İlk 4 günde beni çok etkileyen ülkelerde oldu, şaşırtan ülkelerde oldu. Örneğin Rusya, Hırvatistan, Yunanistan, İrlanda, San Marino, İsviçre ve Kıbrıs. Beni en çok etkileyen performanslar arasında. Ama şu ana kadar. Daha 5 kurucu ülke ile ev sahibi Hollanda’yı izlemedim. Bu performanslar sonrasında da listemin değişeceğinden eminim. 


Malta ise beni çok şaşırttı. Daha önce yarışmanın çocuk formatına katılan Destiny beni çok da etkileyen bir performans sergilemedi. Sanıyorum sadece beni değil tüm yarışmanın takipçilerini etkileyemedi. Çünkü tahminler listesinde ilk sıradaki yerini en yakın takipçisi Fransa’ya bıraktı. Fotoğraf ve görüntülerde ise bana göre genç sanatçının biraz gergin olduğu göze çarptı. Halbuki daha önce bu sahnenin tozunu yutan Destiny’e ne oldu? Merak ediyorum gerçekten. Umarım çok kısa bir süre sonra gerçekleşecek ikinci provalarda kendine gelir ve bizi şaşırtır. 


Romanya da beni şaşırttı. Neden diye sorarsanız performansı sırasında nefessiz kaldı. Sanıyorum sesinden çok koreografisine odaklandı. Umarım hatalarına dikkat eder ve klibinde izlediğim güçlü kadına tekrardan dönüşür. 


Ve hüsran dediğim bir ülke daha. Litvanya.. Kıyafetinden, dans figürlerinden sahne duruşlarına kadar birebir aynı bir performans ile karşımıza çıktı. Bu da sanıyorum iyi olmadı. Çünkü ilk  7’de gösterilen bir ülke idi prova öncesinde… Sonrasında  ise geriye düşmeye başladı…


Evet yazımın sonunda ise bu yarışın Malta, Fransa ve İsviçre arasında geçeceğini belirtmek isterim. Kalbimden hep Fransa geçiyor. Paris 2022’ye hazırlanıyor anonsunu duymak çok istiyorum. 

Bol şans Barbara…. 

Bol şans Fransa…


Provalarda 5. gününde ilk yarı finaldeki ülkelerden Malta hariç diğer tüm ülkeler 2. Provalarını yapacaklar. İkinci prova ise 20 dakika sürecekVE performans sonrasında her ülke basın toplantısı düzenleyecek.5. günün  programı şöyle:


12 Mayıs: Litvanya, Slovenya, Rusya, İsveç, Avusturalya, Kuzey Makedonya, İrlanda, Kıbrıs, Norveç, Hırvatistan, Belçika, İsrail, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna

Comments