Provalarda 6. Gün


Rotterdam'da heyecan sürüyor...

5 gün geride kalırken ve covid 19 güvenlik önlemleri kapsamında  15 ülke yani ilk yarı finalde yarışacak ülkelerden Malta hariç tüm ülkeler ikinci  provalarını yaptı.  


Peki 5. günde neler yaşandı?

İşte detaylar….


Malta hariç ilk yarı finalde yarışacak ülkeler ikinci provalarını da yaptılar. Yayınlanan görüntülere göre kimi ülke değişiklik yaparken kimi ülke ise değişiklik yapmadı. 


İlk provasında sadece kulis görüntüleri yayınlanan Avusturalya’nın ise ilk performans görüntüleri dev ekranda yayınlandı. Kullanılan video efektleri ile performans gerçekten teknolojinin getirdiklerini ekranlara taşıdı. 


5. günde yapılan provalardan üzücü haber geldi. Ukrayna’nın temsilcisi Go_A grubunun solisti 2. provasına katılmadı. Gerekçe ise kendini iyi hissetmemesi olarak duyuruldu. Bununla birlikte grup üyelerine yapılan covid 19 testlerinin negatif olduğu bilgisi de paylaşıldı. Umarım genç sanatçı bir an evvel iyileşir ve yeniden yarışma sahnesinde onu izleyebiliriz.  


Yarışmaya ait web sitesinde yayınlanan bir haberde hangi ülkelerin büyük finale kalacağı, hangilerinin kalma şansı olduğu ve hangilerinin ise kalamayacağına dair bilgiler paylaşıldı. Ukrayna ise bu listede yer almadı. Buna göre finale; 


Kesin kalması beklenenler: Litvanya, Rusya, İsveç, Kıbrıs, Norveç, İsrail, 


Kalma şansı olanlar: Avusturalya, Hırvatistan, Belçika


Kalamayacaklar:Slovenya, Kuzey Makedonya, İrlanda, Romanya, Azerbaycan



Beni en çok etkileyen performanslar ise Rusya, Kıbrıs ve İsveç... Sebebleri ise şöyle:


Rusya: Enerjisine ve sesine bayıldım.

Kıbrıs: Resmen hem göz hem de kulağa hitap ediyor.

İsveç: Çekim açıları harika.


Provalarda 6. gününde ilk yarı finaldeki ülkelerden Malta ile  San Marino, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Avusturya, Polonya, Moldovya, İzlanda ve Sırbistan 2. Provalarını yapacaklar. 


Ayrıca İtalya, Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere ve ispanya ise ilk provalarını gerçekleştirecekler..

 


Comments