3 Ülke Katılmayacağını Duyurdu


2022 yılında İtalya gerçekleşemesi beklenen şarkı yarışması ile ilgili hem ülkelerin hem de organizasyonun çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Yarışmanın web sitesindeki bilgilere göre yarışmanın hangi tarihte yapılacağı net değil. Hatta ev sahibi bile net değil. Fakat şu ana kadar 11 şehir aday durumunda. Bir diğer konu ise katılımcı ülkelerin kimler olacağı bilgisi. Şu ana kadar yarışmaya katılmak isteyen ülke sayısı 25. Yarışma ile ilgili açıklanan diğer bir detay da kimlerin 2022'deki yarışmada yer almayacağı. İşte bu yazımda konumuz bu olacak. Yani 2022'de İtalya yolcusu olmayan ülkeler...

Şu ana kadar üç ülke 2022 yılındaki yarışmaya katılmayacağını açıkladı...

2022 yılında İtalya’da gerçekleşmesi beklenen ve şu anda 20’den fazla ülkenin katılacağını duyurduğu yarışma ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bunlardan biri de yarışmaya katılmayacağını açıklayan ülkeler ile ilgili.

Şu ana kadar Andorra, Slovakya ve Lüksemburg yaptıkları açıklama işe İtalya yolcusu olmayacağını duyurdu.  Bu üç ülkenin katılmama gerekçeleri ise farklı. Kimi ülke mali sebepler kimi ülke de düşük izlenme oranlarını bahane ediyor.  


Slovakyalı yetkililer yaptıkları açıklamda mali sebepler ve düşük izlenme oranlarından ötürü yarışmada yer almayacağını, belki bir gün yeniden geri dönebileceklerini belirtiyor.


Andoralı yetkililer ise konu hakkında gerekçe göstermediler ve “2022 yılındaki yarışmada yer almayacağız” dediler. 


Lüksemburglu yetkililer yaptıkları  açıklamada yakındam yarışmayı takip etmelerine rağmen 2022’deki yarışmada olamamaktan üzüntü duyduklarını belirttiler. 


Slovakya, 2013 yılında, Lüksemburg 1994 yılında ve Andorra da 2010’da aldıkları bir karar ile yarışmadan geri çekilmişti. Ayrıca Slovakya ve Andorra’nın hiç zaferi bulunmazken, Lüksemburg’un 5 birinciliği bulunuyor. 

Comments