Finlandiya Çalışmalarına Başladı




2022 yılında İtalya gerçekleşemesi beklenen şarkı yarışması ile ilgili hem ülkelerin hem de organizasyonun çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

2022 yılı için planını açıklayan bir diğer ülkede Finlandiya.

Ulusal seçim yaparak temsilcisini belirleyecek olan Finlandiya, şarkı kabulünün Eylül ayında başlayacağını duyurdu. Bu kararın alınmasında en büyük etkenin ise 2021 ve önceki yıllarda ulusal seçimle yarışmaya katılım gösterenlerin başarı olduğunu düşünmekteyim. Bu başarıya en güncel örnek ise 2021 yılında Finlandiya’yı temsil eden Blind Channel adlı rock grubunun seçilmesi. Finlandiyalı yetkililer  açıklamarında, Uuden Musiikin Kilpailu'nun (UMK) adını verdikleri ulusal seçmeler ile Eurovision 2022 temsilcisini seçeceğini belirtiler.   Şarkı kabülü ise 1 - 6 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi.

Yetkilier elde edilen 2021 yılındaki başarıdan memnuniyet getirirlerken, 2022 yılından beklentilerin yüksek olduğunu bu sebeple de seçim konusunda titiz olduklarını dile getirdiler.

Ülke ise 2012 yılından bu yana ulusal seçmeler yaparak temsilcisini belirliyor.

Öte yandan 2021 temsilcisi olan Blind Channel adlı grubun yarışmanın resmi YouTube kanalında en çok izlenen videolar arasında yer alıyor.

Comments