Fransa Kararını Verdi




İtalya’nın ev sahipliğinde 2022 yılında gerçekleşmesi bekleyen yarışma ile ilgili hazırlıklar bugüne kadar hiç bu kadar hızlı olmamıştı.

2021’de zaferi kıl payı kaçıran ve ikinci olarak yarışmayı tamamlayan Fransa da şarkı ve sanatçı seçimi yapmak için bir şov organize edeceğini ve bu şovda birinci gelenin İtalya yolcusu olacağını duyurdu.  Aslında yarışmanın son 20 yıllık tarihine bakıldığı zaman Fransa’nın başarı grafiği inişli çıkışlı. Bazen son 10, bazen de ilk 10 da yer alabiliyor. En son örnek ise 2021 temsilcisi olan  Barbara Pravi, "Voilà" adlı şarkısı ile uzunca bir aradan sonra Fransa’yı ilk 5’e taşımıştı ve hatta yarışmayı kazanacak gibi idi. Fakat İtalya’nın yaptığı ve aldığı halk oylaması karşısında yetersiz kalarak yarışmada ikinci gelmişti.

Bu hatırlatmanın ardından konumuza yani Fransa’nın 2022 yol haritasına dönecek olursak, C’est vous qui décidez adlı yarışma ile ülke temsilcisini belirlyecek. Yarışmaya başvuruların başladığı ve son başvuru tarihinin 22 Ekim 2021 olduğu bilgisi verildi.

Fakat her yarışmada olduğu gibi sanatçılara katılım şartları getirildi. Örneğin en az 16 yaşında olanlar başvuru yapabiliyor ve Fransızca olması isteniyor. Böyle bir kısıtlama acaba doğru olur mu ? Yoksa Voila’nın başarılı olduğunu düşünülerek mi alınan bir karardır anlam veremedim...

Çok fazla ayrıntı verilmezken, geçen yıl olduğu gibi 2022 temsilcisini belirlemek için puanlamada profesyonel jüri ve halk oyları da etkili olacak. Oylama oranları ise yüzde 50. Yani halk ve jüri oylarının ortalaması alınacak ve temsilci belirlenecek.

 Öte yandan 2021 temsilcisi olan Barbara Pravi adlı sanatçı yarışmanın resmi YouTube kanalında en çok izlenen videolar arasında yer alıyor.

 

 

Comments