Hollanda Seçim Yapacak




Hollandalı yetkililer Eurovision 2022 yılında ülkeyi temsil edecek olan sanatçı ve şarkı için başvuruların başladığını duyurdu.

Hollandalı yetkilier yeniden bir ulusal seçim yapılacağını ve bu seçmelerde zafer kazanan ismin İtalya’da 2022 yılında gerçekleşecek olan yarışmaya katılacağını açıkladılar. Finlandiya ve Sırbistan sonrasında Hollanda da aynı yol haritasını izleyeceğini ve AVROTROS adını verdikleri yarışma ile seçimlerini yapacaklarını belirttiler.

 6 kişiden oluşacak komitede de profesyonel isimler mevcut. Başvurular ise 1 Eylül 2021’de sona erecek. Başvuru yapanlar en fazla üç şarkı ile katılabiliyor.

Jürinin ise kişisel ya da yaşanmış bir hikayeyi anlatan şarkıları seçebileceği ihtimalinin yüksek olabileceği kulislerde konuşuyor. Yani Ukrayna temsilcisi olan  Jamala’nın 1944 adlı şarkısı gibi...

 Öte yandan sosyal medyada yer alan bir mesaj dikkat çekti. 2021’de finalin açılışında yer alan Hollandalı DJ Afrojack, Eurovision 2022’ye katılmak istediğini duyurdu. Fakat yetkilier bu konu ile henüz net bir açıklama yapmadılar.

Hollanda ise en son 2021 yılında yarışmaya ev sahipliği yapmıştı.

 

Comments