İspanya’da Seçim Heyecanı Yaşanacak



İspanya'da yeniden seçim heyecanı yaşanacak gibi...

Neden mi? İşte yanıtı...

2021’de bir ilk olan ve halk oylamasından puan alamayan İspanya 2022’de gerçekleşecek yarışma ile ilgili hazırlıklarına başladığını duyurdu.

Yetkililer 2022 temsilcisini ulusal seçme ile yani bir müzik şov programı ile belirleyeceğini açıkladı.

2014 yılından beri puan tablosunun sol tarafında yer alamayan ve sol tarafta yer alan ülke acaba 2022 yılında şeytanın bacağını kırıp sağ tarafa yerleşir mi?

İspanya’yı 2022’de kim temsil eder?

Yeni yol haritası nasıl olur?

İşte bu sorulara yanıt arayan İspanya izleyeceği yol haritası ile ilgili ilk detayları kamuoyu ile paylaştı. Yetkilier bir müzik eğlence programı ile 2022 temsilcisini belirleyeceklerini açıkladı. şov iki yarı final ve bir büyük finalden oluşacak. Kazanan ise hem jüri hem de halk oylaması ile belirlenecek.

Başvuru tarihi ile net bir tarih verilmezken, sonbahar aylarında olacağı gelen bilgiler arasında. Ama yetkililer açıklamalarında tüm müzik şirketlerine işbirliği çağrısı yaptı. Bu da gösteriyor ki İspanya 2022 yılındaki yarışma için ciddi ciddi planlar yaptığı ve şeytanın bacağını kırmak istediğini gösteriyor.

Ne diyelim, umarım hedefelerine 2022 yılında ulaşırlar.

 Öte yandan bazı ülkelerden yapılan açıklamalardan bir fark dikkatimi çekti. İspanyol yetkililer müziğe dil sınırlandırması getirmedi. Fakat yarışma tarihinde ülke sürekli olarak kendi dillerini tercih ediyor. Belki de bu kuralı değiştirir ve İngilizce bir şarkı ile katılırlarsa puan tablosunda yerleri değişebilir. Ama son yıllarda kazananlara ve ilk 3 sıraya baktığımız zaman ise İngilizce sözleri olan şarkılar yer almıyor. En güncel örneği ise 2021 yılındaki yarışma...

 

Öte yandan ülke 2021'de Blas Canto tarafından temsil edilmişti ve yarışmada halk oylamasından puan alamayan 3 ülkeden biri olarak tarihe geçmişti.

Comments