Sanremo'da Festival Havası Yaşanacak



2022 için hazırlıklara başlayan diğer bir ülke de İtalya.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda ulusal seçmeler yolu ile temsicisini belirleyecek olan İtalya, Festival di Sanremo adlı şovun Şubat 2022 yılında yapılacağını duyurdu.

2021 yani bu yıl gerçekleşen ve italyan grup Måneskin’in zaferi ile sonuçlanan yarışmanın ardından ülkede şu sıralar yoğun bir çalışma mevcut. İtalya bir taraftan ev sahipliği yapacağı organizasyona hazırlanırken bir taraftan da 2022 temsilcisini belirlemek için kolları sıvadı.

2022 yılındaki detaylar ile ilgili henüz net bir bilgi vermeyen yetkililer sadece ulusal seçmelerin geçen yıl ile aynı formatta olacağını duyurdular. Festival di Sanremo olarak bilinen 1 -5 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve bu yarışmayı kazanan isim gelecek yılki Eurovision'da ülkeyi temsil etme şansı yakalayacak. Şov ise Rai 1’den canlı yayınlanacak.

 Yarışma şartları ve başvuru tarihleri henüz net değil ve yetkililer bu konu hakkında bir açıklama yapmadılar. Sanıyorum şu an ki odak nokta ev sahibi şehir, mekan ve tarihler...

 Öte yandan 2021'in kazanı olan Maneskin adlı grup yarışmanın resmi YouTube kanalında en çok izlenen video ünvanına sahip.

 

Comments