Yunanistan’ı kim temsil edecek?




İlk kez 1974 yılında yarışma katılan Yunanistan yarışmayı önemseyen ve sahne performansı ile dikkat çeken ülkelerden biri diye düşünmekteyim... 

Yunanistan’ın bugüne kadar tek bir birinciliği var. Ülkeye birinciliği 2005 yılında "My Number One" adlı şarkısıyla Elena Paparizu getirdi. 230 puan ile zafer kazanan Yunanistan’a Sırbıstan Karadağ,  Bulgaristan, Belçika, Arnavutluk, Türkiye, İsveç, Macaristan, İngiltere, Almanya ve Kıbrıs 12 puan verdi.

1956-2000 yılları arasında Yunanistan iki kez ilk 5’te yer aldı. 2001 yılından günümüze bakıldığı zaman Yunanistan yarışmadaki en başarılı ülkelerden biri. 2000-2013 yılları arasında sürekli ilk 10'da yer almayı başardı.  Son 5 yılda yunanistan iki kez büyük finalde yarışmadı, ilk 10’da yer alamadı.  2021 yılında şeytanın bacağını kıran Yunanistan 170 puan ile yarışmayı ilk 10’da tamamladı.

Bu videomda Yunanistan’ı 2022 yılında kim temsil edebileceğine dair görüşlerimi sizler ile paylaşacağım.

 Yunanistan’ın müzik eğlence kanalı olan Mad TV’de yayınlanan kliplere ve performanslara bakınca birçok ismin bu yarışmada yer alabileceğini düşünüyorum.

Son yıllarda performansı, 2021 Azerbaycan temsilci ile yaptığı düeti ile dikkan çeken Josephine 2022 yılı temsilcisi olabilir.

 Ya da Kıbrıs’ı 2018’e temsil eden ve yarışma takipçileri tarafından yarışmanın beyonce’u denilen Eleni foueria bu kez anavatanı olarak kabul ettiği Yunanistan’ı temsil eder ve sahneyi yine  yakar mı?

Belki 3 kez yarışma deneyimi olan Constantinos Christophorou ile mi ülke yoluna devam eder?

Yoksa yarışmada bir üçüncülüğü bir de 7’inciliği olan ve enerjisi ile dikkat çeken Sakis Rouvas mı?

ve Mad TV’de yayınlanan klipleri, ses ve performansları ile dikkat çeken Doretta Papadimitriou 2022 yılında ülkesini temsil eder mi?

2008'de kurulan bir Yunan pop-rock grup olan Melisses mi ?

Belki de amerikan pop kültürü ile yunan ezgilerini bir araya getirin pop sanatçısı Evangelia Psarakis İtalya Yolcusu olur?

2008’de "Secret Combination" adlı şarkıyla temsil eden ve 3. olan Kalomira yeniden yarışmaya döner mi?

 Geleneksel yunan ezgileri ile çağdaş sesleri bir araya getiren Marina Satti mi ülkesini temsil eder?

 Belki de bu videoda adı geçmeyen bir isim olur.

Tekrardan görüşünceye kadar, evde kalın ve bizi takipte kalın...

Comments