27 Ülke İtalya Yolcusu


27 ülke şu ana kadar yarışmaya katılacağını açıkladı...

2022 yılında İtalya'da gerçekleşmesi beklenen yarışmaya ile ilgili hazırlıklar devam ederken katılımcı ülkelerin sayısı hakkında bir açıklama yapıldı.

Yarışmanın web sitesindeki bilgilere göre yarışmanın hangi tarihte yapılacağı net değil. Hatta ev sahibi bile net değil.  Birkaç gün içerisinde hem ev sahibi şehrin hem de tarihlerin netleşmesi bekleniyor. Sosyal medyada ise Torino ve Milano adlı şehir isimlerinin ön planda olduğu dikkat çekiyor. Hatta Torino şehrinin yayınlandığı tanıtım video linkide en fazla izlenen videolar arasında yer alıyor.

Merakla beklenen bir diğer konu ise katılımcı ülkelerin kimler olacağı bilgisi.  Bu bilgi her geçen gün değişmekte. Şu ana kadar yarışmaya katılmak isteyen ülke sayısı 27. Bu ülkelerin isimleri ise şöyle:

Arnavutluk, Avusturalya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, San Marino, Sırbistan, İspanya, İsveç, İsviçre ve Ukrayna...

 Ülkeler kesin ve net kararlarını Ekim 2021 tarihine kadar verebiliyor. 

Ardınan ülkeler için temsilci belirleme ve şarkı belirleme maratonu yaşanacak. Hatta bazı ülkeler ulusal seçme takvimlerini açıkladılar. 

Yani net katılımcı ülke sayısı Kasım 2020'de, temsilciler ise 2022'in ilk aylarında belirlenmesi bekleniyor...

Video için tıklayınız...


Comments