Arnavutluk Yol Haritasını Açıkladı


2021 yılında İtalya'nın zaferinin ardından bir sonraki yıl olan 2022'de gerçekleşmesi planlanan  şarkı yarışması hakkında hazırlıklar devam ediyor.

2022 yılı için planını açıklayan ülkeler arasında Arnavutluk da katıldı. Ulusal seçim yaparak temsilcisini belirleyecek olan ülke Festivali i Këngës adlı yarışma için başvuruların başladığı ve 30 Ekim 2021 tarihine kadar devam edeceği duyuruldu. Yetkililer yaptıkları açıklamada bu yarışmanın galibinin İtalya yolcusu olabileceği üzerinde duruyor.

Yetkililer yarışma için katılım şartlarını da duyurdu. Başvuruların e-posta yoluyla ya da kişisel olarak yapılabileceği belirtilirken yarışma tarihi ile net bir açıklama henüz yapılmadı. 

Şartname arasında şarkının enstrümental hali, vokaller ile birlikte kayıt hali de istenmekte... Ayrıca özgeçmiş de istenen belgeler arasında...

Arnavutluk ilk kez yarışmaya 2004 yılında katıldı. En iyi başarıyı 2012 yılında elde eden ülke yarışmayı 5. sırada tamamladı. 

2021 yılında Mayıs ayında gerçekleşen yarışmada ülkeyi Anxhela Peristeri Karma adlı şarkıyla temsil etmişti. Fakat harika bir performans olmasına rağmen 21'inci sırada yarışmayı tamamlamıştı. 

 




Comments