İsveç'te Şölen Havası Yaşancak


Ülkeler 2022 yılında İtalya'da gerçekleşmesi beklenen yarışma ile ilgili hazırlıklarına devam ediyor. Bu ülkelerden biri de başarılı bir grafiği olan İsveç..

İsveç her yıl olduğu gibi yarışmayı önemseyen ülkelerden bana göre biri. Adeta bir şölen havasında geçen elemeler 2022 yılından da bana göre adından söz ettireceğe benziyor. Çünkü 2021 yılındaki başarısı hariç diğer yıllarda elde ettiği başarılar ortada.  Ayrıca her yıl yarışmaya sahne şovu anlamında farklı bir tarz koyma özelliğiyle de dikkat çeken ülke takipçiler tarafından merakla bekleniyor. 

İsveçli yetkililer geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022 temsilcisini Melodifestivalen  ile seçileceğini açıkladı. Yarışmanın galibi ise İtalya yolcusu olacağı ve İsveç’i temsil edeceği belirtildi. 


Yarışma için başvuruların başladığı ve 17 Eylül 2021’e kadar süreceği belirtilirken, ulusal seçimde 28 şarkının katılması bekleniyor. 28 şarkının nasıl seçileceğine dair de bilgi veren yetkililer 14 şarkının profesyonel juri, geriye kalan 14 şarkının ise ulusal yayıncı kanal tarafından belirleneceği öğrenildi.


Şartnamede dikkat çeken diğer bir detay ise kotanın yarısının kadın söz yazarı ya da bestecilere ayrılması. Yani yetkililer kadın ve erkek sanatçılara fırsat eşitliği sunuyor. 


Organizasyon ise ilk olarak Kasım ya da Aralık 2021’de yarışmaya hak kazanan besteci ve söz yazarlarını sadece açıklarken başka detay vermekten kaçındı.


Yarışma her yıl olduğu gibi yine 4 elemeden ve bir finalden oluşacak.  


60 yıldır yarışmaya katılan İsveç’in 6 zaferi var. Yarı final elemelerinin başlamasının ardından sadece bir kez ülke finale kalamadı.  

Comments