18 Sanatçı Yarışacak

Artık geri sayım başladı.

211 gün sonra büyük heyecanı yaşayacağız.

67. kez gerçekleşecek yarışmaya ev sahibi olacak ülkeyi öğreneceğiz.

Torino’nun 66. kez ev sahipliği yapacağı yarışmada tarihlerinde netleşmesinin ardından artık sıra ülkelerin temsilcilerinin belirlenmesine geldi.  

Bu bağlamda San Marino, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki sanatçısını nasıl belirleyeceğini duyurdu.


 
19 Şubat 2022'de gerçekleşecek Una Voce per San Marino adlı yarışmada birinci gelen Mayıs 2022’de Torino yolcusu olacak.

18 sanatçının yarışacağı yarışmada büyük final öncesinde bir de yarı final heyecanı yaşanacak. Böylelikle büyük finalde 9 isim kalacak.

 Final ve yarı final öncesinde de ön eleme heyacanı yaşanacak. Aralık 2021’de başlayan seçim heyecanı Şubat 2022’ye kadar sürecek.

 Profesyonel jürininde yer alacağı yarışma Teatro Nuovo adlı mekanda gerçekleşecek.

Yarışma kuralları ile iligli henüz net bir açıklama yapılmazken, kuralların Eurovision Şarkı Yarışması ile aynı olacağı bildirildi.  

Fazla bilgi ve detay vermekten kaçınan yetkililerin ise ilerleyen günlerde organizasyonun tüm detaylarını açıklaması bekleniyor.

2021 yılında Mayıs ayında gerçekleşen yarışmada ülkeyi Senhit adlı kadın vokal temsil etmişti. Yarışma tarihinin en iyi şarkılarından biri olarak adlandırılan ve ilk 10’a kalması beklenen ülke yarışmayı son sıralarda tamamladı. Bu durum yarışma takipçileri tarafından üzüntüyle karşılandı. Senhit ise yarışmaya bugüne kadar 2 kez katıldı.

San Marino, en yeni katılımcılardan biri. Ayrıca ülke katılımcılar arasında en küçük ülke ünvanınada sahip. 11 yıldır yarışmaya katılan ülkenin başarı grafiği çok da iyi değil. 8 kez büyük finalde yarışamayan ülke bugüne kadar 3 kez finalde yarışabildi. En iyi sonucu ise 2019 yılında elde etti. En kötü sonuçları ise yarı finallerde sonuncu oldukları 2008 ve 2017 yılına ait.

 

Comments