Ulusal Seçim Heyecanı Yaşanacak


2022 yılında 66. kez gerçekleşecek yarışmanın ev sahibi şehrin açıklandı ve aylardır merakla beklenen soruya yanıt verildi.

Buna göre ev sahibi şehir Torino oldu. Torino ise İtalya'nın kuzey bölgesinde yer almakta. Bugüne kadar birçok etkinliğe de ev sahipliği yaptı. 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, ülkelerde temsilcilerini nasıl beliryeleceklerine dair açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

 İrlanda yaptığı son açıklamada 2022 yılındaki yarışmaya katılacağını açıklayarak, gelecek yılki Eurovision'a katılımını onaylayan en son ülke oldu. Ayrıca ülke temsilsicini yeniden ulusal seçim yaparacak belirleyeceğini açıkladı. Bu kararın alınmasında sanıyorum son iki yılki yarı finallerde elde edilen başarısızlıklar var...

The Late Late Show adlı yarışmaya başvurular 22 Ekim’e kadar sürecek.  Oylama ise yüzde 50 halk yüzde 50 ise jüri tarafından yapılacak.  Fazla bilgi ve detay vermekten kaçınan yetkililerin ise ilerleyen günlerde organizasyonun tüm detaylarını açıklaması bekleniyor.

2021 yılında Mayıs ayında gerçekleşen yarışmada ülkeyi Lesley Roy adlı kadın vokal temsil etmişti. Yarışma tarihinde en çok birinciliği elinde bulunduran ülke finale kalamamıştı.

54 yıldır yarışmaya katılan İrlanda  bugüne kadar sadece 7 kez zafer elde etti.  İrlanda, 2004'te yarı finallerin başlamasından bu yana 8 kez finale kaldı. Son iki yıldır yarı finalde ise ülke yarışmayı son sırada tamamladı.





 

 

 

 

Comments