Birleşik Krallık’tan Yeni İşbirliği

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen ve İtalya’nın zaferi ile sonuçlanan yarışmanın ardından gözler hem ülkelere hem de organizasyona çevrildi.

Şehir Torino olarak belirlenirken, tarihler ise 10,12 ve 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Ülkeler ise temsilci belirleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Başarısızlık grafiğini değiştirmek için birçok ülke çalışmalarına farklı senaryolar çizerek değiştirmeye başladı. Bu ülkelerden biri de  Birleşik Krallık.

2021’deki yarışmada sıfır puan çeken Birleşik Krallık ya da İngiltere’nin yıllardır devam eden başarısızlığı son bulacak mı?

Yoksa aynı grafik sürecek mi?

Yapılan yeni iş birliği bu durumu etkiler mi?

Bu ve bunun gibi soruların yanıtlarını sizler kadar bende merak ediyorum.

Yetkililer yaptıkları son açıklamada plak şirketleri olan BMG ile yollarını ayırdıklarını  ve dünyaca ünlü sanatçı Dua Lipa'nın ekibi ile yani Tap Music ile yeni işbirliği içerisinde olacaklarını duyurdular. Bu durumda akıllara acaba Dua Lipa Torino yolcusu mu olacak? sorusunu getirdi.

 Bunu söylemek için erken. Yetkililer bu konu hakkında açıklama yapmadan kaçınıyorlar. Bu sorunun net cevabını almak için biraz zamana ihtiyacamız olduğunu düşünmekteyim.

Bu haberin duyulmasının ardından İngiliz The Sun gazetesi yer verdiği haberinde sanatçı Dua Lipa ismini öne çıkararak, ekibine en iyi şansları diledi.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda ise İngiliz haber kanallarından BBC ortaya bir iddia atarak dünyaca ünlü ve sesi ile birçok kişiyi büyüyen Jessie J’nin 2022 temsilcisi olacağını ileri sürmüştü. Fakat bu konu hakkında da ülke temsilcileri henüz net bir açıklama yapmadı.

İlerleyen günlerde yetkililer bir açıklama yapar diye düşünmekteyim.

Bizlerde Dua Lipa mı Jessie J’mi ülkeyi temsil eder öğreniriz.

Belki de başka bir isim ülke temsilcisi olur.

 Bakalım 2022 yılında Birleşik Krallık ya da İngiltere şeytanın bacağını kırarak eski yıllardaki gibi iyi bir sonuçla yarışmayı tamamlayabilecek mi….

   


Comments