Hangi Ülke Hangi Yarı Finalde Yarışacak?


Bu yıl 66. kez düzenlenecek olan yarışmada heyecan dorukta...

Şu ana kadar tek bir ülke temsilcisini belirlerken birçok ülkede ilerleyen dönemlerde yapacakları elemeler ile temsilcisini belirleme çalışmaları için hazırlıklarına devam ediyor.

Tüm bu hazırlıklar devan ederken hangi ülkenin hangi yarı finalde yer alacağı merak konusu. Bunu öğrenmek için ise Ocak 2022’ye kadar beklememiz gerekiyor. Ocak 2022’nin ilk haftası gibi kuralar çekilir ve hangi ülke hangi yarı finalde yarışacağı belli olur.

Herkes gibi bende birçok konuyu merak ediyorum.

Hangi konu mu?

Komşu ülkeler ya da yandaş ülkeler aynı finalde yer alacak?


Geçen yıl aynı yarı finallerde yer alan Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın yine aynı finalde yer alır mı? Bu iki ülkenin aynı finalde yer almaması her iki ülke için finale kalma şansını arıtırıyor bence.

Ayrıca baltık ülkeler var. Her oylamada kuralları değişmez. Düşük puan bile olsa mutlaka birbirlerine puan veriyorlar. Acaba 2022 yılında bu gelenek bozulacak mı devam mı edecek?

İtalya, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa ve İspanya hangi yarı finalde yer alacak? En yüksek puanı kimlere verecekler?

İlk yarı finalde  ve ikinci yarı finalde kaç ülke yarışacak?

Bunun gibi daha fazla sorular ise yazımın başında belirtiğim gibi ancak Ocak 2022’de yanıt bulacak.

2022 yılında 66. kez gerçekleşecek yarışmanın ev sahibi şehrin Torino olarak açıklanmıştı. Yarışma tarihleri ise 10,12 ve 14 Mayıs 2022 olarak belirlenmişti.

 Yarışma Pala Alpitour Arena'dan canlı olarak yayınlanacağı da açıklanmıştı.   Pala Alpitour arena, 12.350 kişilik oturma kapasitesine sahip ve 2006 Kış Olimpiyatları sırasındaki buz hokeyi turnuvaları da dahil olmak üzere, çok sayıda konser ve spor etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Comments