Heyecan Başladı



Ve  büyük heyecan başladı.

Acaba Torino yolcusu kim olacak?
Bir erkek vokal mi kadın vokal mi?

Yoksa son yıllarda trend olan bir rock grubu mu?

2022 yılında İtalya'nın Tornio şehrinde gerçekleşemesi beklenen şarkı yarışması ile ilgili hem ülkelerin hem de organizasyonun çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

2022 yılı için planını hayata geçiren ya da başka bir ifade ile ulusal seçme heyecanını başlatan ülkelerden biri de Estonya. Toplamda 40 sanatçının yer alacağı yarışmanın büyük finali ise 12 Şubat 2022'de gerçekleşecek.

Ulusal seçimde ilk yarı final gecesinde 10 sanatçı bir üst tura geçebilmek adına kıyasıya yarıştı. Hem SMS oylaması hem de profesyonel jürinin yer aldığı yarışmada karar vermek zordu. İlk gecede bir üst tura geçen 5 şarkıdan sadece 1 tanesinin İngilizce sözlere sahip olması dikkat çekti. Ayrıca 5 şarkıdan 1 tanesi rock türünde, 1 tanesi pop geriye kalanların ise düşük tempo olduğu dikkatimi çekti. Rock tarzında şarkının bir üst tura geçmesine ise hiç şaşırmadım. Son yıllarda yarışmada bu tür şarkıların yer alması ve elde ettikleri başarılar hem halkı hem de vatandaşları etkilemiş olması nedenlerden sadece biri...

Geriye kalan 30 şarkı ise 10'arlı gruplar halinde yarışacaklar. 27 Kasım, 4 Kasım ve 11 Kasım 2021 tarihlerinde yapılacak seçmelerde 5 şarkı yarı finale kalabilmek için kıyasıya yarışacak. Seçmelerde ise 3 isim profesyonel, 2 isim ise SMS oyları ile belirlenmekte. 

 

Rotterdam'da gerçeksen yarışmada ülke, yarıştığı yarı finaldeki ülkeler ilk yarı finaldekiler kadar iddialı olmasada büyük finale kalamamıştı. 


2021'deki yarışmada ön eleme usülü ile yapılan seçimlere 24 şarkı katılmış ıve 12 tanesi finale kalmıştı. Şarkılar incelendiği zaman ise erkek sanatçıların ağırlıklı olduğu dikkat çekmemişti.


Comments