Karadağ Yeniden Yarışmada


Mayıs 2022 için geri sayım başladı. 

Hem ülkeleler hem de ev sahibi ülke dev organizasyon için tam gaz çalışmaya devam ediyor.

Bu kez bir farklılık yaptım. Yazımı ise evimden değil de  farlkı bir mekandan sizlere yazıyorum. Ferah, sonbaharı anlatan, yaprakların masaya düştüğü, rengarenk mobilyaları ile dikkatimi çeken bir mekandan Grön Vegan Yard'tan... Bir vejeteryan restorant ve Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da hizmet veriyor bu mekan. Tatlılarını deneme fırsatım oldu. Favorim ise portakallı ve tahınlı kek. Tabii tatlının yayında da güzel bir kahve içmenizi öneririm. Mekan sahibi ile sohbet etme şansınız da var. Sıcak ve aile ortamında hissediyorsunuz kendinizi. Ayrıca mekanda bir de seramik atölyesi mevcut ve her Salı orada ders verilmekte. Yani hem sanat hem de lezzet bir arada. Eğer yolunuz buralara düşerse mutlaka uğramanız gerekiyor. Mekanın gronveganlife.wordpress.com adresinden menü ve mekan ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. 

Ve gelelim esas konumuza yani 2022 yılında Torino'da düzenlenecek olan yarışma ile ilgili detayları sizlere aktarmaya...

2022 yılında yarışmaya geri dönen ülkelerden biri de Karadağ.

2 yıl aradan sonra yeniden yarışmaya dahil olan Karadağ temsilsicini belirlemek için çalışmalarına başladığını açıkladı.  Ulusal seçme ile temsilcisini belirleyecek olan ülke şarkı başvurularının başladığını duyurdu.


İnişli çıkışlı bir başarı grafiğne sahip ve balkan ülkeleri arasında yer alan Karadağlı yetkililer seçmeler ile ilgili herhangi detaylı bir açıklama yapmazken, başvurmak isteyenlerin 10 Aralık 2021 tarihine kadar sürelerinin olduklarına dikkat çektiler.

 2022 yılı için yapılacak seçmelerin geçmiş yıllardan farklı olacağını yani sadece Karadağlı sanatçılar için olmadığını, dünyanın dört bir tarafından tüm sanatçıların yarışmaya başvuru yapabileceği de açıklandı.  Başvuranların ise en fazla iki şarkı gönderebileceği de gelen bilgiler arasında. Fazla bilgi ve detay vermekten kaçınan yetkililerin ise ilerleyen günlerde organizasyonun tüm detaylarını açıklaması bekleniyor.

Acaba kaç sanatçı hangi dilde şarkılar gönderecek?

Eski temsilciler  yeniden yarışmaya katılıcak mı?

Bu ve bunun gibi soruların yanıtını ise kısa bir süre sonra öğreneceğiz...



 


Comments