Malta Seçim Yaparak Temsilcisini Belirleyecek


66'ıncı kez İtalya'da gerçekleşecek yarışmada Malta'yı hangi erkek veya kadın vokal temsil edecek?

Kimbilebilir belki de bir  grup Torino'daki yarışmada ülkesini temsil edecek.

Ulusal seçmelerde kim ya da kimler başarılı olur ve Tornio biletini almaya hak kazanacak?

İşte bu ve buna benzer sorulara yanıtı yavaş yavaş bulmaya başladık diyebilirim. 

2022 temsilcisini ulusal seçim ile belirleyecek diğer bir ülke de Malta...

Son 3 yıldır tüm dünyada en çok izlenen programları arasında yer alan X Factor adlı yarışmanın galibini yarışmaya gönderen ülke bu yıl kararını değiştirdi ve ulusal bir seçim yaparak temsilcisini belirleyeceğini duyurdu.Yani  ülke 2018 yılında izlediği yol haritasını yeniden uygulamaya koyacağını açıkladı. Ulusal seçim heyecanın yaşanacağı müzik eğlence programına büyük ihtimal ile Malta Eurovision Şarkı Yarışması adı verilmesi bekleniyor. Bu kararın alınmasındaki en büyük nedenin Michela ve Destiny adlı sanatçılarının yarışmada yer aldığı puanlar ile ilgili olduğunu düşünmekteyim. Özellikle 2021 yılının favorisi olarak gösterilen Destiny adlı sanatçının elde ettiği yedincilikte bu olayın tuzu biberi olduğu diye düşünmekteyim.  

Yarışma ile ilgili çok detay vermeyen yetkililer 22 sanatçının yarı finalde yarışacağı ancak bu sayının finalde 16'ya düşeceğini duyurdular. Başvuruların ise 15 Aralık 2021 tarihine kadar süreceğide duyuruldu. Son yıllarda pop tarzında şarkılar ile yarışmaya katılan Malta sanıyorum yine pop tarzında bir şarkı ile yarışmaya katılır. Genelde temsilci olacak ismin ses karakterini ön planda tutmayı ve profesyonel jürinin dikkatini çekerek yüksek puan almayı hedefleyen ülke bu geleneğini bozmayacak gibi. Net bilgi için daha beklememiz gerekiyor anlaşılan...

Malta 2021 yılında yarışmayı kesin kazanır gözüyle bakılan ve Junior Eurovision Şarkı Yarışması kazananı Destiny tarafından temsil edilmiş ve finale kalamamıştı. Genç sanatçı bana göre yarışmada çok da başarılı olamamıştı ve hatta gereğinden fazla puan aldığını düşünmekteyim. Provalarda sürekli kostüm ve aksesuar değiştirmesi dikkatimi çeken bir detay idi. Bu durum ise ne kadar kararsızlık içerisinde olduğunun bir göstergesi idi bence. Hatta yarı final ve büyük finalde yaşanan ses sorunları ekrana yansımıştı. Bence klipteki enerjisini sahneye tam yansıtma şansı olsaydı ilk 3 sırada yarışmayı bitirebilirdi. Yani birçok avantajı elinde bulunduran Destiny neredeyse bu durumu lehine çeviremedi. Çevirseydi ülkesine belki de zafer heyecanı yaşattırırdı. Ama bunlar hep varsayım. Ama bence Destiny dersine çok iyi çalışacak ve ilerleyen yıllarda yeniden yarışmada olacak görüşündeyim.
 

Comments